Изпълнители от шест държави на Капана фест

05.10.2016

kf4_billboard_400x180cmlogos

Музиката е движещата сила на Капана фест и този факт се доказва и през настоящото издание, което ще се случи на 14, 15 и 16 октомври в едноименния творчески квартал на Пловдив.

Петък

Рок сцената ще открие румънската  desert stoner rock банда RoadkillSoda. Веднага след тях на сцената ще се качат американците от House of Broken Promises, които ще ни пренесат отвъд океана с тежък southern metal sound. Първата вечер на рок сцената ще закрие българската хард кор машина Last Hope.

lasthope2
Last Hope

Съвсем различни музикални настроения ще ни предложи сцената на Ядрото. Тук откриваме със специално подготвена програма от Оперно филхармонично дружество Пловдив, които ще представят проекта „Браз Асоциация при Държавна Опера Пловдив“.

Световноизвестният акордеонист Петър Ралчев ще се качи на сцената заедно с Пейо Пеев – гъдулка,  Недялко Недялков – кавал и  Ангел Димитров – китара. Петър Ралчев е една от най-ярките звезди на съвременната българска и международна world сцена. Той разчупва бариерите на много жанрове и ги обединява в изтънчена калейдоскопична музика най-лесно определима стилово като уърлд мюзик, доказателство за което са неговите непрестанни участия във фестивали и културни форуми по света.

peter_ralchev
Петър Ралчев

Музикалната програма на сцената на ядрото ще закрият Нина Николина и Калин Вельов с най-новия си музикален проект Pendara Ethno Project , в който участва и народната певица Екатерина Ангелова. Неслучайно Pendara ще закрият вечерта. Стилът им е смесица от традиционен фолклор,  поставен в контекста на съвременен електронен хаус и дръм енд бейс аранжимент.

Събота

Съботният следобед стартира с музикалната селекция на AftereightDj дуото познато на Пловдив като резиденти на култовия клуб Apartment 101. След тях на сцената излизат  Krekhaus Jam, представители на онази нова вълна от българската музикална сцена, която не може да бъде определяна стилово и все по-често усещаме като звук и настроение при младите групи. По същото време на сцената пред No Sense ще свирят Faded Square и NU/ANCE – две определено алтернативни банди, отново представители на модерното младо поколение.

nuance2
NU/ANCE

Рок сцената ще закрият култовите алтърнатив легенди от Panican Whyasker, които ще представят материал от предстоящия си албум ‘Sick Colored Planet’, по който бандата работи заедно с  басиста и продуцент на Faith No More –  Billy Gould. Преди тях обаче публиката първо ще срещне изгряващата psychedelic rock банда Sinoptik от Украйна.

Връщаме се на сцената на улица „Загреб“, където КoKa Mass Jazz и The Kitchen Brothers ще завършат вечерта с музикалния фънк коктейл Groovy Jam Shoes.

sinoptik
Sinoptik

Неделя

Рок сцената пред No Sense ще бъде връхлетяна от истинска метъл инвазия още рано през неделния следобед. Специално за случая се събира една от култовите през последните години пловдивска банда Collapso. След тях като съпорт акт на Odd Crew ще забие младата траш надежда на Словения BattleХ, които веднага след изпълнението заминават на европейско турне като съпорт банда на Odd Crew.

meszecsinka1
Meszecsinka

Честта да закрият Капана фест се пада на унгарския уърлд проект с ярка българска следа – Meszecsinka, който все по-често присъства в лайнъпите на редица утвърдени фестивали на Стария континент. Преди тях публиката ще има щастието да гледа и слуша ексклузивно представление на Камарата Пловдив при Държавна Опера Пловдив със специалното участие на световно признатия български кларинетист Илиан Илиев и маестро Деян Чобанов.

В петъчната и съботната вечер посетителите на фестивала ще могат да се насладят и на изпълненията представени на акустичната сцена на ул. „Георги Бенковски“. Акцент тук ще бъде участието на джаз квартета The Teachers, в който свирят двамата най-утвърдените китаристи на България – Цветан Недялков и Веселин Койчев.

 

Капана фест се осъществява с медийната подкрепа на Под моста.

Повече информация може да откриете на официалния сайт на фестивала: kapanafest.bg

Както и във Фейсбук страницата на: facebook.com/KapanaFest/ и събитиетo.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Like a Storm подгряват Godsmack в София на 27 ноември06.07.2018

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование