“Urban Creators” и третият изрисуван самолет в света!

Артистите от “Urban Creatures” сбъднаха една своя мечта – превърнаха цял пътнически самолет в платно! Започват грандиозното си начинание през лятото на 2017, а днес дръзкият проект вече е на лице.

Изображение: “Urban Creatures”

Автор на графита е Бозко. Той и екипът му прекарват над 500 часа на Летище “София” в условия на жега, вятър и гръмотевични бури. За изрисуването на нестандартното платно са използване над 1000 флакона спрей.

Името на проекта е “Nordic Warrior”. „Инстинктивно разпознахме самолета като северен воин, завършващ живота си, изпълнил достойно дълга си.“ споделя авторът Бозко. Той асоциира труда си със своеобразно жертвоприношение, сравнява го с погребението на знатен войн.

Екип от 20 души помага за осъществяването на смелата мечта на артиста. В световен мащаб толкова голям графити проект се реализира едва за трети път. Другите два цветни самолета са в САЩ и Бразилия.

Повече за  “Urban Creatures” може да намерите тук. 

 

Автор: Траяна Лазарова 

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2018 г. през програмата ще минат 14 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to