Заповядайте на премиерата на “Малката книга”

Img1

Заповядайте на премиерата на “Малката книга” на 30 септември, сряда, от 19:30 часа в Кино Влайкова. „Малката книга“ на Георги Мерджанов е епично фентъзи пътешествие, в което има всичко – любов, смърт, драматични обрати, изпълзели от преизподнята създания и богини, продаващи маслини на пазара. Въображението на автора ще ви потопи със смях и тъга в черните сенки на софийските потайности, след което ще ви изстреля право нагоре в зелените градини на Едем, ще ви люшка напред-назад в минало и настояще, между възможно и невъзможно. Затваряйки последната страница, ще се почувствате все едно някой е повдигнал за малко завесата на живота, толкова колкото да си кажете: „Аха! Значи за това било всичко!”

Автора на книгата е победител от конкурса за есе  “Всичко, което ни свързва”  на списание “Тема”, както автор на пиеси за куклен театър, игрално и документално кино.  Негови сценарий печелят награди за анимация, като най-отличителният му опит в тази сфера е наградата за на анимационния филм  „Как Сърдел направи ремонт”, на който той е сценарист.  Мерджанов е доказал, че може да побеждава тъй като, “Малката Книга” е роман, който е издаден след спечелването на конкурс към Столична програма “Култура” на Столична община за 2015.

Васил Мирчев
е на 30, и е Софийският кадър на екипа. Завършил е гимнзия с италиански и изобразително и резултатът от това е, че нито говори правилно италиански, нито рисува много добре. За сметка на това е талантлив сценарист завършил специалност „Драматургия” в НАТФИЗ.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to