14-те най-банални любовни песни

14.02.2014

Свети Валентин отново настъпи с лигава настойчивост и ни окупира с тонове червени сърца, безумно скъпи китки, банални душевни излияния… И, разбира се, безобразно досадните и накъртващи любовни песни, които карат червата да се обръщат и мозъка да протестира. Добре че е истината във виното и тази класация, за да го преживеем подобаващо.

Наша статия – „Винилът – книгата на музиката“ и за най-страхотните магазинчета за плочи в София – четете Тук!

14. Richard Marx – Right Here Waiting

Ако спрете звука на телевизора, ще гледате само буйните къдрици на чичо Рич, надвиснали над пианото, и кахърния му кравешки поглед, докато се дундурка в автобуса, нападнат от истерични фенки. И като нищо ще го сбъркате с реклама на “Wash&Go”.

13. Shania Twain – You’re Still The One

Море, пясък, луна… и още нещо. Коя нормална жена ще се разхожда посред нощ сама по плажа и ще се рови в пясъка като куче с разстройство, докато във ваната й се къпе  Аполон?

12. Alicia Keys – Fallin

Oще една класическа караоке и ще-ида-на-кастинг-за-музикално-реалити песен.  Опитите не са успешни често, но нека не се лъжем – и ти си се изживявала като Алиша Кийс и афроамерикански беквокален хор под душа. И на Миро от Каризма, и на душа(та) ти  им е писнало вече, честно.

11. Savage Garden – Truly, Madly, Deeply

Лигаво, по-лигаво, най-лигаво. Само Дарън Хейс може да ходи с танцувална походка по улицата в 5-минутен инстаграмски клип. То не бе гонене, то не бе разминаване… Да си бяха взели младите по един GPS и да ни спестят тривиалностите.

10. Stevie Wonder – I Just Called To Say I Love You

Не знаем на какъв тарифен план е Стиви, но родните оператори могат само да му благодарят. Половин час обяснения по телефона и един скъпарски букет, моля! И в любовта ден година храни.

9. Bryan Adams – Everything I Do (I Do It for You)

Неслучайно когато напишеш заглавието на песента на Браян Адамс, освен текстът ще излязат поне няколко евангелски форума.

8. 3 Doors DownHere Without You

„Аз те либя, а тебе те нема.” Всяко що-годе рокаджийско сърце поне веднъж е минавало в течно състояние на това парче. Лирическият герой страда безмерно, любимата му обитава сюрреалистичното пространство на сънищата и мечтите… Оу, бейбе! Стегни се и си вземи една бира като истински мъж!

7. Leona LewisBleeding Love

Леона Луис е типичен продукт на успешната американска формула, в която от едната страна на уравнението стои X Factor и чаровна госпожица с трудно детство. След равното идват песни като Because of you на Кели Кларксън (още едно дете на качествения консумеризъм) и Bleeding Love на Леона Луис. Нелоша песен, която обаче е правена като „Прингълс” – всяко парченце е предвидено да изглежда добре и да хруска като предишното. Няма отдаден симпатяга с мустачки, нито пък тежка душевна менструация.

6. Toni Braxton – Unbreak My Heart

Разбити сърца, каски, мотори, тесни душ кабини… Повече трагедия, събрана на едно място, има само в „Титаник”. Това реже-вени-парче може да опротивее и на най-върлия романтик. За да не си разваляте апетита, натиснете Next и забравете за стомашните неразположения.

5. Aerosmith – I Don’t Wanna Miss A Thing

Когато изпълнителният директор на НАСА разбира, че след 18 дни Земята ще бъде унищожена от метеорит с големината на Тексас, той няма друг избор, освен да изпрати екип от отчаяни смелчаци на астероида, които да поставят ядрена бойна глава в недрата му и да накара Стив Тайлър да попее на щерка му преапокалиптично. Разбира се, че когато остават 18 дни живот стискането на пъпки в банята и търкането на петички с пемза придобиват съвсем друго значение. Няма как да не пропускате всичко, но не забравяйте да не пропускате важното.

4. Whitney Houston – I Will Always Love You

„Always, ама друг път” ще ви каже Бегбеде и ще ви натрие носа с 3-годишен любовен срок. Парчето може да е класика, „Бодигард” може да е страхотен филм, но от 1992г. мина много време и плочата се изтърка.

 

3. Celine Dion – My Heart Will Go On

Окулярната консумация на „Титаник” HD сочи, че вероятно 90 % от женските, съпреживели отново трагичната любов на Роуз и Джак, са поплакали на сопрана на Селин Дион. Още поне толкова са се опитали да я изпеят на караоке, голяма част от които са докарали единствено тензионно главоболие на присъстващите и огромно чувство на неразбраност и липса на емпатия към себе си. Оставете сърцата си да продължат в търсенето на други любовни песни.

2. Mariah CareyWithout You

„Кен ли тулибу дибу даут ю!” и дори кварталните котки губят любовното си настървение. На тяхно място кучетата започват да вият и комшиите да псуват, затова по-добре намалете колоните и си спестете главоболието. Ако Мимето Кери не може да живее без възлюбения си, то ние определено можем без тази песен.

1. Bon Jovi – Always

Кое е първо – Уитни Хюстън или Бон Джоуви? Женското на “I will always love you” е дори малко по-клише. Призът му печели величественият клип, в който рус дългокос жребец осигурява дълги кадри на нескопосани холивудски целувки, докато Бон Джоуви, който гледа предизвикателно към камерата, пръска любовна баластра върху микрофона. Съвет – ако ще правите любовен диск с класически любовни балади, поне изберете само едната от двете песни за благото на човечеството и изчезващия вид на компактдисковете. И не тъжете – Бон Джоуви ще се върне, за да ни я изпее с насълзени (от алергия) очи.

 

Сега каквото и да си пуснете, със сигурност ще е по-добро от тази класация. Бъдете оригинални и не разваляйте хубавите моменти с изтъркани шлагери. А сега „Кен лии” и наздраве!

 Още музикални материали на нашите автори можете да намерите Тук!

Габриела Канджева и Наталия Иванова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста7 джаз класики, които ще ви накарат да се разбунтувате14.11.2017

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование