14-те най-банални любовни песни

14.02.2014

Свети Валентин отново настъпи с лигава настойчивост и ни окупира с тонове червени сърца, безумно скъпи китки, банални душевни излияния… И, разбира се, безобразно досадните и накъртващи любовни песни, които карат червата да се обръщат и мозъка да протестира. Добре че е истината във виното и тази класация, за да го преживеем подобаващо.

Наша статия – „Винилът – книгата на музиката“ и за най-страхотните магазинчета за плочи в София – четете Тук!

14. Richard Marx – Right Here Waiting

Ако спрете звука на телевизора, ще гледате само буйните къдрици на чичо Рич, надвиснали над пианото, и кахърния му кравешки поглед, докато се дундурка в автобуса, нападнат от истерични фенки. И като нищо ще го сбъркате с реклама на “Wash&Go”.

13. Shania Twain – You’re Still The One

Море, пясък, луна… и още нещо. Коя нормална жена ще се разхожда посред нощ сама по плажа и ще се рови в пясъка като куче с разстройство, докато във ваната й се къпе  Аполон?

12. Alicia Keys – Fallin

Oще една класическа караоке и ще-ида-на-кастинг-за-музикално-реалити песен.  Опитите не са успешни често, но нека не се лъжем – и ти си се изживявала като Алиша Кийс и афроамерикански беквокален хор под душа. И на Миро от Каризма, и на душа(та) ти  им е писнало вече, честно.

11. Savage Garden – Truly, Madly, Deeply

Лигаво, по-лигаво, най-лигаво. Само Дарън Хейс може да ходи с танцувална походка по улицата в 5-минутен инстаграмски клип. То не бе гонене, то не бе разминаване… Да си бяха взели младите по един GPS и да ни спестят тривиалностите.

10. Stevie Wonder – I Just Called To Say I Love You

Не знаем на какъв тарифен план е Стиви, но родните оператори могат само да му благодарят. Половин час обяснения по телефона и един скъпарски букет, моля! И в любовта ден година храни.

9. Bryan Adams – Everything I Do (I Do It for You)

Неслучайно когато напишеш заглавието на песента на Браян Адамс, освен текстът ще излязат поне няколко евангелски форума.

8. 3 Doors DownHere Without You

„Аз те либя, а тебе те нема.” Всяко що-годе рокаджийско сърце поне веднъж е минавало в течно състояние на това парче. Лирическият герой страда безмерно, любимата му обитава сюрреалистичното пространство на сънищата и мечтите… Оу, бейбе! Стегни се и си вземи една бира като истински мъж!

7. Leona LewisBleeding Love

Леона Луис е типичен продукт на успешната американска формула, в която от едната страна на уравнението стои X Factor и чаровна госпожица с трудно детство. След равното идват песни като Because of you на Кели Кларксън (още едно дете на качествения консумеризъм) и Bleeding Love на Леона Луис. Нелоша песен, която обаче е правена като „Прингълс” – всяко парченце е предвидено да изглежда добре и да хруска като предишното. Няма отдаден симпатяга с мустачки, нито пък тежка душевна менструация.

6. Toni Braxton – Unbreak My Heart

Разбити сърца, каски, мотори, тесни душ кабини… Повече трагедия, събрана на едно място, има само в „Титаник”. Това реже-вени-парче може да опротивее и на най-върлия романтик. За да не си разваляте апетита, натиснете Next и забравете за стомашните неразположения.

5. Aerosmith – I Don’t Wanna Miss A Thing

Когато изпълнителният директор на НАСА разбира, че след 18 дни Земята ще бъде унищожена от метеорит с големината на Тексас, той няма друг избор, освен да изпрати екип от отчаяни смелчаци на астероида, които да поставят ядрена бойна глава в недрата му и да накара Стив Тайлър да попее на щерка му преапокалиптично. Разбира се, че когато остават 18 дни живот стискането на пъпки в банята и търкането на петички с пемза придобиват съвсем друго значение. Няма как да не пропускате всичко, но не забравяйте да не пропускате важното.

4. Whitney Houston – I Will Always Love You

„Always, ама друг път” ще ви каже Бегбеде и ще ви натрие носа с 3-годишен любовен срок. Парчето може да е класика, „Бодигард” може да е страхотен филм, но от 1992г. мина много време и плочата се изтърка.

 

3. Celine Dion – My Heart Will Go On

Окулярната консумация на „Титаник” HD сочи, че вероятно 90 % от женските, съпреживели отново трагичната любов на Роуз и Джак, са поплакали на сопрана на Селин Дион. Още поне толкова са се опитали да я изпеят на караоке, голяма част от които са докарали единствено тензионно главоболие на присъстващите и огромно чувство на неразбраност и липса на емпатия към себе си. Оставете сърцата си да продължат в търсенето на други любовни песни.

2. Mariah CareyWithout You

„Кен ли тулибу дибу даут ю!” и дори кварталните котки губят любовното си настървение. На тяхно място кучетата започват да вият и комшиите да псуват, затова по-добре намалете колоните и си спестете главоболието. Ако Мимето Кери не може да живее без възлюбения си, то ние определено можем без тази песен.

1. Bon Jovi – Always

Кое е първо – Уитни Хюстън или Бон Джоуви? Женското на “I will always love you” е дори малко по-клише. Призът му печели величественият клип, в който рус дългокос жребец осигурява дълги кадри на нескопосани холивудски целувки, докато Бон Джоуви, който гледа предизвикателно към камерата, пръска любовна баластра върху микрофона. Съвет – ако ще правите любовен диск с класически любовни балади, поне изберете само едната от двете песни за благото на човечеството и изчезващия вид на компактдисковете. И не тъжете – Бон Джоуви ще се върне, за да ни я изпее с насълзени (от алергия) очи.

 

Сега каквото и да си пуснете, със сигурност ще е по-добро от тази класация. Бъдете оригинални и не разваляйте хубавите моменти с изтъркани шлагери. А сега „Кен лии” и наздраве!

 Още музикални материали на нашите автори можете да намерите Тук!

Габриела Канджева и Наталия Иванова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста7 джаз класики, които ще ви накарат да се разбунтувате14.11.2017

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика