Национални есенни изложби – Пловдив 2016

24.08.2016

В периода 1 – 30 септември тази година в Пловдив ще се проведат Национални есенни изложби  – „ Огледало”  – ежегоден национален фестивал за съвременно българско визуално изкуство. Официалното откриване е на 1 септември от 18:00 ч. в Балабановата  къща в ОИ „Старинен Пловдив“.

Източник: www.nasamnatam.com
Източник: www.nasamnatam.com

Началото е поставено през 1967г с камерна изложба акварели на Георги Божилов – Слона, в двора на къщата на Атанас Кръстев в Стария град. Постепенно от камерни изложби на пловдивски автори те прерастват в национални. Характерно за есенните изложби в Стария град е показването на живопис, графика, и пластика в откритите дворни пространства на възрожденските къщи.

В първия ден на Националните есенни изложби Пловдив 2016 ще участват Милена Цочкова – живопис и рисунка, Андрей Градечлиев – фотографики и рисунки, Ясен Панов – колаж, Евелина Петкова – склуптура и много други.

Културна проява съпътстваща Националните есенни изложби е предпремиерата на документалния филм „Дистанция” с режисьор Албена Михайлова. Прожекцията на филма ще се състои в Дом на киното „Лъки синема” на 9 септември от 18.00 часа.

Друго събитие съпътстващо програмата на Националните есенни изложби в Пловдив е Уъркшоп „Работилница за разбиране” и фотоконкурс „Моето огледало” с водещи Мария Димчева и Дарина Бойкина. То ще се проведе на 17 септември от 11.00 до 14.00 часа в Къща Хиндлиян.

Флора Велчева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"„Граффопост“ продължава през май с участието на Точка Спот22.05.2018

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE