Майсторът на графити Nasimo представя самостоятелна изложба

15.05.2018

Като част от програмата на Европейска „Нощ на Музеите и Галериите“- Варна- 2018, нестандартният автор на изключителни графити, Nasimo, представя седмата си самостоятелна изложба Mind SOULdiers. Хале 3 ще очаква любителите на нетрадиционното изкуство на 18.05 -20:30 и на 19.05 от 10:00 ч. 

Експозицията ще се състои от 18 творби в стил изящна живопис, съпътствани от собствена светлинна инсталация.

Осемте модела, избрани за ‘Mind SOULdiers’ са оставили различен отпечатък върху интелектуалното и духовно развитие на художника.  Картините са репрезентация на двата основни етапа, през които преминава ,,духовния войн’’: подготовката и възвисението.

Станислав Трифонов, известен още като,,Naste’’ или ,,Nasimo’’, е роден през 1979-та. До своето пълнолетие израства в Търговище, а основното му занимание е да кара скейтборд. Благодарение на това свое хоби той открива и графитите, които се оказват голямата му страст.

20 години по-късно стенописите му красят страни като Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Белгия, Канада, Индия, Полша, Чехия, Румъния, Сърбия, Косово, Гърция, Турция, Китай и България, а платната му предизвикват интереса на ценители от цял свят.

След успеха на изложбата му от 2016-та година, ‘There is Light’, проведена в подземният паркинг на метростанция „Интер Експо Център“, тази година Nasimo отново залага на нестандартна локация. Хале 3 е място, което събира urban визията и скейт културата в едно и също така е едно от малкото закрити скейт училища в България.

По време на събитието ще можете да дадете своята подкрепа за бъдещите проекти на артиста, закупувайки различни печатни репродукции на негови творби.

 

Автор: Траяна Лазарова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста""Urban Creators" и третият изрисуван самолет в света!14.06.2018

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование