„Фортисимо Фест“ – музикален фестивал и още нещо

25.08.2016

В периода между 30 август и 15 септември ще се проведе „Фортисимо Фест” в Русе, Велико Търново – новите сцени на „Музика под звездите“, Бургас, Варна, София и Пловдив.

Източник: bnr.bg
Източник: bnr.bg

Началото на фестивала ще бъде поставено на 30 август в Античния театър, Пловдив. „Фортисимо Фест” започва със спектакъла „Love story“ под диригентството на харизматичния Максим Ешкенази и с участието на виртуозния френски китарист Емануел Росфелдер, актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, както и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката.

Организаторите са подготвили три различни програми съответно една за Русе и Велико Търново – новите сцени на „Музика под звездите“, една за Бургас и Варна, които за втора година са морските сцени на събитието, и трета за превърналите се вече в традиция София и Пловдив.

Като част от програмата е включено най-разтърсващото произведение на Чайковски -увертюрата-фантазия „Ромео и Жулиета“, както и „Уестсайдска история“ на Ленард Бърнстейн. Бродуейската любов преминава във филмовата драма „Ново кино Парадизо“ с музика на Енио Мориконе.

Включени са и най-известният концерт за китара от Хоакин Родригес –“Аранхуес“. „Танго“ от Астор Пиацола, „Астурия“ от Исак Албенис и още много незабравими теми ще заплетат и разнищят любовните истории.

Билети можете да откриете на касата на Билетен център Пловдив. „Фортисимо Фест” се случва със съдействието на Софийската филхармония и фондация „Америка за България“.

Флора Велчева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаСофия Филм Фест 2018 цели да популяризира активния спорт12.12.2017

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование