Американският карикатурист Дарил Кейгъл гостува в Червената къща

Дарил Кейгъл е сред най-забележителните американски карикатуристи. Работил е за „Мъпетите“ в продължение на 15 години, като илюстрира редица книги, списания и други продукти. Творбите му са в стотици американски медии, като Slate.com, msnbc.com и NBCnews.com.

Дарил Кейгъл

В лекцията си на 9 октомври от 18:30 в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” Кейгъл ще говори за ролята на политическата карикатура в американските медии и за свободата на словото и печата.

Лекцията ще бъде на английски език, с превод на български. Входът е свободен.

Дарил Кейгъл е израснал в Калифорния. Учил е в Калифорнийския университет в Санта Барбара, след което се мести в Ню Йорк, където работи в продължение на 15 години за „Мъпетите“  на Джим Хенсъсн, като илюстрира редица книги, списания и всякакви други продукти.

Рисувал е карикатури за редица издания и компании, сред които Tribune Media Services,  Midweek и Honolulu Advertiser.  През 2000 г. става карикатурист на Slate.com, a през 2005 г. започва да работи за сайтовете msnbc.com и NBCnews.com. Карикатурите на Дарил Кейгъл се разпространяват до над 850 вестника, включително половината от всекидневниците в Америка с платено разпространение.

През 2001 г. Кейгъл основава нова асоциация от карикатуристи – Cagle Cartoons, Inc. (www.CagleCartoons.com), която разпространява както работите на Кейгъл, така и тези на седемдесет други редакционни карикатуристи и колумнисти до възможно най-голям брой издания. Дарил Кейгъл е бивш президент на Националното дружество на карикатуристите и на Фондацията на Националното дружество на карикатуристите.

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to