Представяне на сборника “Бащите не си отиват” от ICU

На 26-ти май от 19 часа в Литературен клуб “Перото” ще се проведе представяне на новата книга на издателство ICU– сборника “Бащите не си отиват”, с главен редактор Невена Дишлиева-Кръстева и медийната подкрепа на сайта “Аз чета”. Събитието ще се излъчва на живо, благодарение на ArtLife.

Снимка: Официална корица на книгата

Преди всичко в “Бащите не си отиват” е описана неумиращата, силна връзка дете-баща, а после идва останалото. Спомени за минали събития с оглед на поанта за бъдещето.

Съдържат се 24 истории на едни мислещи и творящи деца за техните незабравими бащи. Сборникът засяга проблемите за живота, смъртта и възпитанието. За примера на бащата, позитивен или негативен. За бащата като основна фигура в развитието на личността. За идеализирането или подценяването на тази фигура. За присъствието и отсъствието му.

Сред децата, разказващи за бащите си, са Марин Бодаков, Силвия Чолева, Надя Радулова, Манол Пейков, Димитър Коцев – Шошо и други.

Заповядайте, за да се запознаете с тази превъзходна, многопластова и смислена книга, написана от много автори, но носеща единно послание. Посланието, че бащите не си отиват.

„Двайсет и четири изключително интересни, светло или тъмно тъжни и красиви монолога за отсъстващи бащи с огромните им прилежащи околности.“ (Нева Мичева)

Новина: Ивана Хиткова

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to