Харисън Форд е „във възторг“ от сценария на „Блейд Рънър 2“

15.12.2014
Снимка: ‘Variety’

Продължението на научнофантастичната класика от 1982 година „Блейд Рънър“ е филмов проект, чието развитие се следи и обсъжда вече над 30 години. Режисьорът на оригиналния филм сър Ридли Скот провокира лавина от спекулации по наболелия въпрос през последните седмици покрай редицата си промоционални интервюта за поредния си проект „Изход: Богове и царе“.

В почти всяко интервю на Скот се обсъждат въпроси за бъдещите му ангажименти, тъй като 77-годишният режисьор е постоянно зает и вади нов филм по кината практически всяка година. Продължението на „Блейд Рънър“ е един от многото налични проекти пред него в момента и всички искат да знаят дали филмът най-накрая ще бъде направен и какво ще бъде съдържанието му.

Непосредственият следващ проект на Скот е „Марсианецът“ – космически трилър, в който Мат Деймън ще играе главната роля на астронавт, останал на Марс без комуникации със Земята. Джесика Частейн също е ангажирана с проекта. Режисьорът обаче е толкова зает, че хората вече се интересуват за това какво следва след „Марсианеца“ – а то по всяка вероятност ще продължение на „Блейд Рънър“ или на „Прометей“.

Скот е заявил пред ‘MTV News’, че сценарият за продължението на „Блейд Рънър“ не само е готов, но вече е бил изпратен на Харисън Форд и звездата на оригиналния филм е в див възторг от прочетеното. „Уау, това е най-доброто нещо, което съм чел“, е била реакцията на Форд според режисьора. Това потвърждава със сигурност, че дори и самият Скот да не режисира, а само да продуцира филма, героят на Форд – Рик Декард – има серизона роля в продължението. Самият Скот все още не знае в какъв капацитет ще се ангажира с продължението на „Блейд Рънър“, но ако сценарият наистина е толкова добър, колкото Харисън Форд е казал, всеки здравомислещ човек би предположил, че режисьорският стол ще се заеме именно от сър Ридли Скот.

Скот не пропусна да коментира и продължението на „Прометей“, като заяви, че в него ще продължи изследването на взаимоотношенията между андроида Дейвид, игран от Майкъл Фасбендър, и героинята на Нууми Рапас – Елизабет Шоу. Режисьорът наблегна на това, че Дейвид няма да остане без тяло за дълго и ще използва чара си, за да убеди Шоу в правотата си.

Какъвто и да е следващият проект на сър Ридли Скот, всичките му фенове, включително и авторът на тази новина, се надява той да пожъне по-сериозен успех сред критиците и да оправдае легендарната репутация на един от най-големите филмови режисьори за всички времена.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Гладиатор
Под МостаРидли Скот ще "съживи" Ръсел Кроу в "Гладиатор" 216.03.2017

Още от Под Моста

Под МостаГеорги Енчев – Goosh: 20 години с модерна култура в обувкитеLIFE