Брадли Купър и компания ще прави опит за сериал по „Хиперион“

11.06.2015

Брадли Купър и Тод Филипс ще продуцират сериал по сагата „Хиперион“ на Дан Симънс. За незапознатите –  цикълът „Хиперион“ (от общо 4 книги) е признат за една най-добрите фантастики създавана някога, а книгата е толкова комплексна, сложна и великолепно написана, че трудно подлежи на описание. Смята се, че „Хиперион“ бележи възраждането на жанра „фантастика“, който е в криза през 90-те години на миналия век.

farcasterportal3_lores

С удоволствие бихме искали да видим поредицата на екран, но никак не сме позитивно настроени към този проект. „Хиперион“ е по-мащабна и сложна за екранизиране поредица дори от Game оf Thrones. Тя се развива в много светове, има дпста различни гледни точки, а мащабите на събитията, технологиите, сраженията и т.н., са наистина титанични. Да не говорим, че поредицата всъщност е един дълбок и пълен с послания и препратки текст (най-вече първите й две части). Затова фактът, че в проекта са несериозници като Брадли Купър и Тод Филипс (режисьор на трите „Ергенския запоя“, „Път с предимство“ и продуцент на много комедии) -никак не ни вдъхва доверие и надежди за нещо добро. Още по-малко го прави фактът, че сериалът ще бъде правен от телевизия Syfy, които не е известна с нито един сериал на наистина високо ниво.

Така че – май по-скоро се надяваме този проект да пропадне, отколкото да се осъществи, защото не искаме да гледаме пародии на любими книги. Но ако все пак стана реалност – дано да сме имали грешна преценка и нещата да се получат.

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаЕмилия Кларк с главна роля в „Междузвездни войни”21.11.2016

Още от Под Моста

Димитър ПанайотовЗащо хуманитарните специалности имаха, имат и винаги ще имат бъдещеОбразование