Сагата „Вещерът“ оживява във вид на сериал по „Нетфликс“

18.05.2017

Първо прочетохме книгата, после се влюбихме в играта, сега дойде ред и на сериала…

Става въпрос за известната фантастична поредица „Вещерът“. В сряда „Нетфликс“ обяви, че разработва и продуцира нов сериал, базиран върху новелите на полския автор Андрей Сапковски.

„Сапковски е създал един богат и незабравим свят, едновременно магичен и познат“, споделя Ерик Бармак, вицепрезидентът на „Нетфликс“. „Не бихме могли да се вълнуваме повече, че ще представим сагата „Вещерът “на членовете ни по цял свят.“

Осемте новели проследяват живота на така наречените „вещери“ – ловци, които от детството си развиват свръхестествени сили и с тяхна помощ се борят със смъртоносни чудовища.

Книгите „Меч на съдбата“, „Последно желание“, „Кръвта на елфите“, „Време за презрение“, „Огнено кръщение“, „Кулата на лястовицата“, „Господарката на езерото“ и „Нещо приключва, нещо започва“ се превърнаха в бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, преведени на повече от 20 езика. Те дадоха начало на знаменита поредица от видеоигри, които спечелиха десетки награди за „Игра на годинта“ от специализираните издания и родиха цял франчайз от стоки около себе си.

Автор на новината: Моника Доневска

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Георги ПетровДжони Деп с роля във „Фантастични животни и къде да ги намерим“06.11.2016

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от януари, които трябва да слушатеМузика