Avantasia, Myrath и Therion на „Каварна Рок Фест 2016”

ffa93889-2f3b-4a5e-9b91-520a23f8ac32‘Loud Concerts’ и община Каварна ще зарадват феновете на тежката музика с фестивала „Каварна Рок Фест 2016”, който ще се проведе на 2 и 3 юли. Avantasia и Myrath са първите потвърдени банди от плеядата музиканти, които ще забият през двата фестивални дни. Днес легендарната шведска банда Therion също потвърдиха участието си във фестивала.

Фестивалът ще открият шведските музиканти от Therion на 2 юли. Therion стартират през 1987 г. с дет метъл звучене, но постепенно създават свой собствен стил. В него комбинират елементи от дуум, готик и класически хеви метъл, а след поредица музикални експерименти включват и симфонични елементи. Хоровете и оркестрациите подсилват епичното звучене на музиката им. Класическите музиканти и певиците се превръщат в неотменна част при живите им участия. Някои от членовете на Therion се сменят през годините, но основния движещ елемент си остава Christofer Johnson, който не престава да търси нови посоки за развитие на бандата. Последният студиен албум от 2012 г. включва кавъри на стари френски песни. През есента същата година бандата обявява работата си върху рок опера, чието създаване продължава и до днес.

63d5af2f-6d30-4f79-8ca3-48867c34f881Титаничните Avantasia ще гостуват за пръв път в България и ще оглавят втората вечер (3 юли) на фестивала с двучасово шоу. В Каварна Tobias Sammet и компания ще представят както стари композиции, така и такива от издадения в началото на тази година успешен албум Ghostlights. От създаването на проекта през 2000 година досега, амбициозният, харизматичен музикант, композитор и автор на песни Tobias Sammet успява да сътвори фантастични, магически, паралелни светове с всеки един албум с марката Avantasia. Вокалистът, познат също така като водеща фигура в пауър метъл бандата Edguy, е безспорно един от най-успешните музиканти от Германия през последните десетилетия.  Tobias Sammet е вече в рок историята с над 3 милиона продадените албума и хиляди концерти в над 40 страни по света.

5d16a7be-9628-4b00-9d8c-80640402dd6cПреди Avantasia на 3 юли на феста ще свири метъл бандата Myrath, която през последните години си спечели достойно място в международните рок/метъл среди. Новият им албум Legacyе приет радушно от критиката и феновете. Първите години след създаването си, Myrath свирят основно метъл кавъри, но впоследствие залагат на свой собствен стил – прогресив пауър метъл, който смесва традиционна тунизийска музика с метъл и балансира арабските и западни елементи по неповторим начин. Ориенталският метъл привлича вниманието на феновете на тежката музика и им осигурява място като подгряващи на банди като Dream Theater, Him, WASP, Tarja и др.

Билетите влизат в продажба от днес, 25 април, в мрежата на Eventim и партньорите в цялата страна – магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Пикадили, Техномаркет, Технополис. Цената на билет за един ден е 55 лв., а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лв. за ден и 109 лв. за двeте вечери.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to