Европейската „Нощ на музеите” отново у нас

29.04.2015
СНИМКА: bgnews
СНИМКА: bgnews

За 11-та поредна година Европейската „Нощ на музеите” ще се проведе в България. Изданието стартира на 16 май като се очаква множество музеи и галерии да се включат с десетки изложби, арт произведения и музика. По традиция вратите на музеите ще бъдат отворени за всички желаещи да се доближат максимално до културните експозиции в рамките на една нощ.

Благодарение на френското Министерство на културата през 2005 г. за първи път се организира проектът, който набира скорост и хиляди овации с всяка изминала година. Европейската „Нощ на музеите” е широко разпространена не само в България, но и в останалите европейски страни. Партнъор на събитието и през настоящата година е Френският институт в София. Още в първото издание на инициативата страната ни се включва активно.

Входът за галериите и музеите ще бъде свободен за посетителите, а вратите им ще бъдат отворени до полунощ. Преди повече от месец в социалната мрежа беше създадено събитие под името „Нощ на музеите София 2015” като потвърдилите присъствие в инициативата са над 4500 души. Очаква се културно събитие с големи мащаби!

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаRADAR фестивал завладява Варна с изкуство отвъд познатите граници за шести път28.07.2019

Още от Под Моста

Момчил РусевМузиката като отдушник: Twenty One Pilots и пътят им към успехаМузика