Първият информационен бюлетин по проект Euro4Science

08.10.2015
http://euro4science.eu/wp-content/uploads/2015/05/ws_pt3.jpg
http://euro4science.eu/

Проектът EURO4SCIENCE цели да направи ученето в европейските училища по-вълнуващо, като използва примери от криминологията, за да разработи дейности, които да се внедрят в занятията по различни предмети. Организаторите на проекта използват пресъздаването на местопрестъплението, както се случва в сериали като „От местопрестъплението“, „Елементарно“, „Военни престъпления“ и др., за да разработят материали за учители и ученици, които да бъдат използвани за дискусии и обучение по химия, математика, физика и други предмети.

„От началото на този проект ние приехме предизвикателството да направим ученето  по-вълнуващо и да насърчим взаимодействието между различните участници и учебни предмети. Ние от Университета в Авейро (Португалия), проведохме задълбочено проучване, за да подготвим първия прототип на Набора от инструменти за обучение по криминология, както и протокол, описващ различни дейности, които могат да бъдат приложени от учителите в час, като се използват материалите от Набора от инструменти.

Заедно с останалите партньори по проект „EURO4SCIENCE“, представихме Набора от инструменти по криминология на учители в Португалия, България и Великобритания по време на обучителни семинари за учители. Предстои учителите да тестват Набора от инструменти с техните ученици и да видят колко въодушевени ще бъдат младежите от пресъздаването на сцени на местопрестъплението, както тези от телевизионните сериали, за да се учат химия, математика, физика и други предмети. „, професор Луис Соуто (Координатор на проекта)

Подготовката за „седмиците на криминалистиката”, които ще се проведат през пролетта на 2016 в Португалия, България и Великобритания вече стартираха. Това ще бъдат вълнуващи дни за участващите училища, с програма, изпълнена с дейности, включително дебати, интерактивни игри, изложби, представяне на криминални случаи, панаири на науката, посещение на ученици от други страни и споделяне на опит.

За повече информация за проекта у нас, можете да се свържете със сдружение „Знам и мога“.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаСтартира проект за обучение на работещи в сферата на образованието13.10.2015

Още от Под Моста

Под МостаГеорги Енчев – Goosh: 20 години с модерна култура в обувкитеLIFE