Irfan с първи концерт за 2017

08.02.2017

Българската уърлд-фюжън група Irfan ще открие концертната си 2017 година с участие в София. През изминалата година групата участва в редица фестивали за средновековна, етно, уърлд и готик музика и концерти на родна сцена.

За предстоящото си събитие Irfan са подготвили нови композиции, с които да изненадат почитателите си. Концертът ще се проведе на 16 февруари в клуб Терминал 1. Очаква се в него да вземат участие специални гости, които предстои да бъдат обявени скоро.

Група Irfan започва своя творчески път през 2001 г. Изключително богатата им музика е повлияна от фолклорното наследство на Анатолия, Балканите, Средновековна Европа и Близкия Изток. Името на групата произтича от терминологията на суфизма и означава „гнозис”, „тайно познание” или „откровение”. Това значение напълно пасва на характера на музиката на Irfan.

Досега групата има три издадени албума, като последният им “The Eternal Return” изляза през 2015 г.. Той е високо оценен от критиката и оглавява няколко световни и специализирани класации за най-добри и значими албуми.

Събитието ще започне в 21:00 ч., а билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Depeche Мode: трибют на P.I.F. в Terminal 117.04.2017

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE