TDK с нов албум и турне

Пловдивската група TDK поема на мини-турне, в рамките на което ще представи новия си албум. Първият концерт ще се състои на 23 февруари в клуб Терминал 1, като в него ще вземат участие и момчетата от вече утвърдената на родната ъндърграунд сцена група Khanъ. Двете групи свирят за втори път заедно, като първото им съвместно участие, провело се миналия август в Маймунарника, събра над 500 човека и бе показателно за химията между момчетата от двата състава.

Първият дългосвирещ албум на анти-рок групата ще съдържа в себе си 9 композиции, които ще бъдат поднесен по нетипичен  за албум формат, като заедно с музиката ще има придружаваща книжка/карта, която да служи за пряк пътеводител на слушателя.

Създадени през 2012 г., TDK залагат твърдо на определена стилистика и изключително характерно звучене. Текстовете са само на български език, а музиката може да се отличи с всичко от обикновен ню-метъл и алтърнатив до пост-рок и пънк. Сред влиянията им се виждат имена на групи като Ревю, Нова Генерация, Исихия, Sleep, Kyuss, Colour Haze, Porcupine Tree и Tool. След като набират популярност в Пловдив покрай собствената си инициатива „Последните Първи“, група ТДК стъпва стабилно и на софийска почва под промоутърството на организацията Wrong Fest.

Концертът в Терминал 1 е с начален час 21:00, а билети може да откриете в мрежата на Eventim.bg .

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to