Излиза „Мафия в Прага“ на Михал Вивег

Тази седмица предстои излизането на книгата „Мафия в Прага“ на издателство „Парадокс“.  Михал Вивег е един от най-популярните съвременни чешки писатели, и несъмнено най-продаваният. Той е автор на 29 романа, като общият им тираж е над 2 млн. Това са немислими до сега продажби за пределите на Чехия.

За “Мафия в Прага” Вивег казва:

“Този трилър е повече или по-малко вдъхновен от много престъпления, действително случили се в Чехия, чиито извършители така и не са разкрити и наказани. Понеже на мен този шокиращ факт ми изглежда несравнимо по-важен от това, в коя година или месец са се случили въпросните събития, съм описвал всички действащи лица, както и летоброенето, напълно свободно.”

Това лято в Прага не е като другите: красива брокерка е изнудвана от руската мафия. Бившият лобист Дерек, който е прибрал куп опасни документи, касаещи редица чешки политици, тъкмо е свален от програмата за защита на свидетели. Пражки лобист, известен с прозвището Морд, бърза да се прибере от Хърватия, където прекарва лятото на яхтата си – ето такова е началото на първия трилър на Вивег.

За книгата издателството казва:
Преводите и адекватното поднасяне на българския читател на последните два романа, които Михал Вивег успя да напише преди да бъде покосен от тежък инсулт, бяха сериозно предизвикателство за „Парадокс“. Творческият екип преводач-редактор в лицето на доц. д-р Анжелина Пенчева и доц. д-р Владимир Пенчев е от най-утвърдените и в България, и в Чехия, съвременни български бохемисти. Владимир Пенчев е дългогодишен председател на Бохемия клуб – България. Автор е (съвместно с чешкия си колега Ян Рихлих) на „История на Чехия“ и е най-добрият познавач на съвременния чешки политически живот. Бележките му са уникални“.

Книгата е в превод на Анжелина Пенчева и с научен превод на доц. д-р Пенчев. Художник на корицата е Живко Петров. Страницата са 382, а цената – 18 лв.

Можете да поръчате книгата, с отстъпка, от тук!

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to