Джони Деп с роля във „Фантастични животни и къде да ги намерим“

06.11.2016

Новината

„Фантастични животни и къде да ги намерим“ се очаква по кината в цял свят след само две седмици, но неочаквана новина за звездно попълнение към актьорския състав на филма разтърси преди два дни милионите фенове на поредицата „Хари Потър“, към която филмът се числи като spin-off. Не кой да е, а самият Джони Деп ще играе един от главните герои във вече планираното продължение на лентата и всъщност ще направи кратка екранна поява в ролята си още в самия „Фантастични животни и къде да ги намерим“.

johnny-depp-podmosta

Реакцията

Новината изненада мнозина… и то не по много приятен начин. Деп веднага бе атакуван по социалните мержи от гневни фенове, които се обявиха срещу присъединяването му към прочутата поредица заради обвиненията срещу актьора в домашно насилие над вече бившата му съпруга Амбър Хърд. Много хора обвиниха Холивуд в двойни стандарти, след като други знаменитости като Уинона Райдър бяха изтикани встрани от светлината на прожекторите заради дребни криминални прояви, а вездесъщият Деп продължава да получава главни роли в мултимилионни проекти и през следващото лято отново ще превземе публичното пространство с петия си филм от поредицата „Карибски пирати“. Редица експерти пък заявиха още, че в текущата си серия от комерсиални провали Деп се нуждае от участие във „Фантастични животни и къде да ги намерим“, отколкото филмът се нуждае от неговия актьорски талант или неговото отслабено присъствие като звезда.

ТУК прочетете ревюто ни за новелизацията на пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“, чието действие се развива 30 години след седмата книга от поредицата!

Спекулациите

Слуховете и догадките относно ролята на 53-годишния актьор също не закъсняха. Мнозина го свързват с амплоато на Гелърт Гриндълоулд, изключителен Черен магьосник, който се споменава неколкократно в седемте книги и осемте филма от поредицата „Хари Потър“ като достоен предшественик на злодея Лорд Волдемор. В заключителната част е хвърлена повече светлина върху турбулентните взаимоотношения между Гриндълуолд и Албус Дъмбълдор, които започват като приятелски, взимат драматичен завой след трагичната кончина на сестрата на Дъмбълдор и завършват с дуел между двамата, в който бъдещият директор на „Хогуортс“ надвива своя опонент и го оставя завинаги в тъмницата Нюрменгард. Именно във въпросния затвор Гриндълуолд е намерен от Волдемор на преклонна възраст в седмата книга/осмия филм от поредицата. В екранната версия единият злодей издава на другия местоположението на всемогъщата Бъзова пръчка, а в литературната отказва да го стори и затова е ликвидиран, но не и преди да се изсмее в лицето на смъртта.

Вече знаем, че във „Фантастични животни и къде да ги намерим“ и планираните му четири продължения феновете ще видят на големия екран взаимоотношенията между Дъмбълдор и Гриндълуолд, когато са в разцвета на могъществото си, както и грандиозния дуел помежду им. Дали Джони Деп ще играе Черния магьосник, ще разберем на 18 ноември, когато по кината излезе и дългоочаквания филм.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Кой ще бъде злодеят в „Аквамен”?11.08.2016

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование