Какво да очакваме от новия албум на Франк Оушън

05.06.2015

Голямото чакане почти свърши. След три дълги години, можем да заявим, че най-сетне Франк Оушън ще издаде нов албум, като се очаква това да стане през юли. Оушън е артист, който страни от прожекторите и ни кара да гадаем какво може да се появи след два месеца. Честно казано, много е вероятно всеки ред от по-долните да бъде тотално опроверган. Такъв е стилът на изпълнителя.
ocean-frank-507ed3e6ed64b

Франк има няколко коза в ръкава. Всички видяхме как Кендрик Ламар вдигна летвата и отправи предизвикателство към другите големи в бранша с ‘To Pimp a Butterfly’, който излезе през март. Франк Оушън ще се опита да надмине това и албумът, който все още няма име, се очаква да включва комбинация от балади и рапиране, което да хвърли изпълнителя на по-горно ниво. Както вече казахме, информацията е оскъдна, но знаем едно – Франк Оушън работи близо три години по този проект и, имайки предвид  качеството на предходната му продукция, са налице всички предпоставки да си мислим, че това би могло да бъде един от най-добрите рап албуми за 2015 г.

С ‘Blue Whale’ и участието му в ‘Sunday’ на Ърл Суетшърт и ‘Oldie’ на Odd Future, разбираме, че Франк Оушън е запазил характерната сплав между дълбоки текстове и кашмирено рапиране. Това, което го прави тотално различен спрямо всичко друго в индустрията в момента. Това му характерно рапиране напомня отчасти за Андре 3000, но по мое мнение е в пъти по-добро и интересно.

Frank-Ocean-typewriter-600x450

Франк Оушън е решил да се завърне към по-първичния рап и да наблегне на него. Потвърждение за това са студийните сесии, които изкарва с Hit-Boy (който продуцира ‘Niggas in Paris’ и ‘Backseat Freestyle’). Е, поне това е ясна индикация, че нещата ще се раздвижат значително и Оушън поне временно ще излезе от атмосферата с приглушена светлина и нежни тонове.

Спомняте ли си как Майкъл Джексън прегърна хип-хоп културата с ‘Dangerous’ през 90-те? Или как Нирвана направи онзи незабравим акустичен ‘unplugged’ в Ню Йорк? A когато Боб Дилън хвана електрическа китара?

Не казвам, че Франк Оушън тотално ще загърби пеенето и ще се отдаде на тежки, провокативни рими и рапиране. Казвам само, че този албум няма да е втори ‘channel Orange’. Съдейки по педантичния перфекционизъм на изпълнителя от предходните му проекти, без съмнение ще получим висококачествен продукт.

july20151-739x10241

Рап албум от Франк Оушън има всички предпоставки да взриви чартовете, особено ако е напаснат с индивидуалността на изпълнителя, отразявайки личните му преживявания. Ако ‘channel Orange’ бе кулминацията, то тази следваща стъпка ще прати Оушън на следващо ниво. Сред най-големите в съвременната индустрия!

А те вече изкараха своите смазващи албуми за 2015 г. ‘So help me God’, ‘Views from 6’, ‘To Pimp a Butterfly’ са заглавия, които ще останат в историята. Новият албум на Франк Оушън е обвит в мистерия и очакване. Той изчака всички и за продукцията му има два варианта – или ще остане далече зад албумите на Дрейк, Кендрик Ламар и Кание Уест, или ще направи нещо исторически и наистина запомнящо се. Месецът е юли. Останалото не е ясно…

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Обратно към 90-те с новия албум на Christmaz & Figub Brazlevič - "Ego & Soul"01.06.2017

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаУчилищата на бъдещето – с мисъл за устойчиво развитиеОбразование