Фермерски коледен базар събира български производители

За втора поредна година непосредствено преди коледните празници ще се проведе Коледен фермерски базар,​ организиран от онлайн платформата Farmhopping​. Събитието ще се проведе на 17 декември (от 11:00 до 18:00 часа) в betahaus Sofia​ (ул. Крум Попов №56-58). То ще се състои на два от ​етажите на сградата, а участие в него ще вземат близо 30 малки български стопанства и производители от България.

Посетителите ще могат да се насладят и дегустират вкусна храна,вино и домашни сладки на първия етаж в betacafe и на втория в innovation space. Също така всеки ще може да участва в томбола с награда специална коледна кутия с истински здравословни продукти, подбрани от производителите във Farmhopping.

Целта на събитието е да покаже, че качествената и чиста храна съществува у нас и е напълно достъпна. Споделената консумация и солидарното земеделие е възможно, когато потребителите и фермите активно участват в изграждането му.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to