„Мечове в космоса“ – или когато фентъзито срещне фантастиката

21.03.2016

Задава се най-новата антология фентъзи-фантастика с участието на съвременни български автори

12884640_10206029751682183_1855353101_n (1)

На 26-и март в 15:00, в зала „Декарт“ на Дом на културата „Средец“ в София ще се проведе знаково събитие за българската остросюжетна литература.

Внимание! Дошло е времето мечовете да бъдат извадени и да танцуват отвъд пределите на земята… Дълбоко в необятния космос!

След трите блестящи антологии досега, а именно „Мечове в града“, „Мечове в леда“ и „Мечове в морето“, Национален клуб за фентъзи и хорър „Цитаделата“ е на път да представи четвъртия поред сборник – „Мечове в космоса“.

Общо 11 автори отключват въображението си и развихрят смело перата си, обединявайки фантастика и фентъзи в едно, за да предложат 11 различни по стил и атмосфера разказа. Темата за човека и пътуването му в космоса има стотици, ако не хиляди интерпретации. Наличието на толкова много произведения в тази насока прави написването на новаторски и оригинални сюжет истинско предизвикателство. Не е случаен и авторският колектив, стоящ зад сборника. Макар и творящи в остросюжетните жанрове, 11-те „мечоносци“ се различават един от друг не само по интереси, но и по жанрово направление. Сред разказите в антологията ще срещнете хумористични; ще срещнете и такива с елементи на мистерия и ужас. В сборника има разкази, в които са заложени социални тематики и философски дилеми. Някои творби будят много въпроси, докато други дават преки и разтърсващи отговори. Всички разкази обаче независимо дали с положителен, отрицателен, отворен или затворен край, носят гарантирано удовлетворение и една идея повече прозрение.

„Мечове в космоса“! 11 нови парчета хладна стомана, облечени в слово, чакат да намерят пътя си право към сърцата на читателите. Ето ги и имената, стоящи зад сборника, издаден от ‘GAIANA book&art studio’:

Димитър Цолов с разказът – „Крали Марко и три синджира роби“

Александър Драганов – „Тримата пазители и тайната на луната“

Явор Цанев – „Неподвластен на времето“

Флориан Пекаж – „Да бъде спасението“

Донко Найденов – „Холограмата на Титан“

Иван Димитров – „Среща в Храмът“

Петър Атанасов – „Еван Гуру и космическият обир“

Делиян Маринов – „Новооткрита раса“

Станъо Желев – „Галактон 3000“

Васил Мирчев – „Острие в мъглата“

Силвия Петрова – „Кръвта на Мораи“

Весислава Савова – редактор

Елате! За да видите какво предлага новата българска литература и за да се уверите, че сред новата вълна български автори на фентъзи и фантастика има и такива, които не са за изхвърляне!

12674142_10206029751642182_244626919_n

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Елис EминТри блестящи заглавия от Кралицата на кримито08.05.2018

Още от Под Моста

Емилия ИлиеваЛили Йовнова за "Кураж, сърце", приятелството с думите и изкуството да се вслушвашЛитература