Наелектризиращ рокендрол със Slash и Myles Kennedy & The Conspirators

02.07.2015
Slash и Myles Kennedy & The Conspirators. Снимка: www.fanpop.com
Slash и Myles Kennedy & The Conspirators.
Снимка: www.fanpop.com

Датата е 29-ти юни, часът е 18.30, а пред зала “Христо Ботев” в Студентски град тълпата от хора стремително нараства. Най-върлите фенове на Slash и Myles Kennedy & The Conspirators вече са заели стартови позиции на входовете, в готовност да се впуснат в стремглава битка за място пред сцената.

След като организаторите така и не споделиха часа, в който ще отворят вратите за постителите на изключително дългоочаквания концерт на легендарния бивш китарист на Guns N’ Roses, всеки беше дошъл, когато намери за добре. Точно когато всички вече бяха спрели да гледат часовниците си, моментът настъпи. Малки и големи започнаха бавно да изпълват помещението и затаиха дъх в очакване на любимците си.

Първа на сцената излезе пънк легендата на българската музикална сцена – Милена, която в кратък сет изпълни най-големите си хитове. Половината зала пееше и подскачаше с нея, докато останалите очевидно нямаха интерес и просто чакаха търпеливо излизането на Slash и компания.

Myles Kennedy на Soundwave Festival 2012. Снимка: Wikipedia
Myles Kennedy на Soundwave Festival 2012.
Снимка: Wikipedia

Градусите в зала “Христо Ботев” се повишиха още по време на подгряващите изпълнения и това беше единият от основните проблеми на събитието. Точно в 21.00 Slash, Myles Kennedy и The Conspirators се появиха на сцената под бурните овации на публиката. Тогава всички в залата усетиха и втория проблем – звукът, излизащ от микрофона на Myles Kennedy, далеч не беше от най-добрите. Дори когато говореше между песните, харизматичният вокалист оставаше неразбран на моменти. В крайна сметка, това не се оказа пречка за феновете, които пееха с него всяка песен, а усмивката на Myles спечели на своя страна и онези, които присъстваха на концерта единствено заради Slash.

Еуфорията в залата се зароди още с първото парче ‘You’re A Lie’ от албума ‘Apocalyptic Love’ на Slash и компания. Сетлистът се състоя от горе-долу равни порции песни от албумите ‘World On Fire’, ‘Apocalyptic Love’, кавър версии на песни на Guns N’ Roses и още няколко парчета на Slash, едно от които в оригинал е с групата Velvet Revolver. Освен вокалите на Myles Kennedy, чухме гласа и на басиста Todd Kerns от The Conspirators с чудесни изпълнения на парчетата ‘Doctor Alibi’ (от първия соло албум на Slash) и вечната ‘Welcome To The Jungle’ на Guns N’ Roses.

По време на целия концерт легендарният китарист странеше от светлините на прожекторите и оставяше вниманието да бъде изцяло насочено към един от най-добрите съвременни рок вокалисти – Myles Kennedy. Когато обаче музикантите забиха ‘Rocket Queen’ на Guns N’ Roses, “лудият шапкар”, както Slash често бива наричан, нажежи публиката със своето 15-минутно соло. На сцената видяхме смяната на няколко китари, като две от тях бяха двугрифни. Едната бе смесица от електрическа и акустична и музикантът я използва за изпълнението на хита ‘Anastasia’. Двете части на другата двугрифна китара пък са съответно с 6 и с 12 струни и нея видяхме и чухме малко по-рано, при изпълнението на актуалната ‘The Dissident’.

Slash. Снимка: www.rollingstone.com
Slash.
Снимка: www.rollingstone.com

Slash, Myles Kennedy & The Conspirators за втори път дадоха всичко от себе си в страхотно двучасово шоу, което дори задухът в залата не успя да провали. През цялото време към публиката летяха перца за китари, а в края на концерта самият Myles Kennedy подаваше такива направо в ръцете на феновете от предните редици. Други си тръгнаха с палки за барабани и дори със сетлиста на бандата. Всичко завърши с ‘Paradise City’, много конфети и българското знаме, закачено на микрофона на Myles.

Концертът остави на всички ни приятни емоции, а Slash и Myles Kennedy & The Conspirators обещаха да се върнат отново. Ние пък се надяваме следващият път да е на открито, звукът да е по-добър, а публиката да е поне двойно повече!

Сетлист:

 1. You’re a Lie
 2. Nightrain (Guns N’ Roses cover)
 3. Avalon
 4. Standing in the Sun
 5. Back from Cali (Slash cover)
 6. Wicked Stone
 7. Double Talkin’ Jive (Guns N’ Roses cover)
 8. You Could Be Mine (Guns N’ Roses cover)
 9. Doctor Alibi (Slash cover) (Todd Kerns on lead vocals)
 10. Welcome to the Jungle (Guns N’ Roses cover) (Todd Kerns on lead vocals)
 11. Starlight (Slash cover)
 12. Beneath the Savage Sun
 13. The Dissident
 14. Rocket Queen (Guns N’ Roses cover)
 15. Bent to Fly
 16. World on Fire
 17. Anastasia
 18. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses cover)
 19. Slither (Velvet Revolver cover)
 20. Paradise City (Guns N’ Roses cover)

Автор: Анита Йончева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Габриела КанджеваАлекс Клеър: няколко ноти по-близо08.02.2017

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Любовникът от Zanziбар“ или когато щастието е по-близо, отколкото си мислимТеатър