Неочакван нов албум от Foo Fighters

23.11.2015
Снимка: Foo Fighters
Снимка: Foo Fighters

Foo Fighters изненадаха приятно почитателите си за пореден път – Дейв Грол и компания пуснаха на сайта си нов албум, който може да бъде свален безплатно. Името на EP-то е ‘Saint Cecilia’ и идва от хотел в Остин, Тексас, където е записан съвсем импровизирано по време на последното турне на групата.

Новите пет парчета са едно голямо „благодаря” към почитателите на Foo Fighters за тяхната подкрепа и обич по време на турнето ‘Sonic Highways’ и през последните 20 години. На фона на трагичните събития от Париж на 13 ноември албумът ‘Saint Cecilia’ обаче поема в съвсем друга насока: „Работата по албума започна през октомври като празненство на живота и музиката. Но сега има и една нова цел – дори по най-малкия начин тези песни да донесат малко светлина в този мрачен свят. Да ни напомни, че музиката е живот, а надеждата и изцелението вървят ръка за ръка с песен. Толкова много никога не може да ни бъде отнето.”

В отворено писмо на сайта на групата Дейв Грол призовава всички да се помолят за близките на загиналите и ранените при парижките атентати, а също така подканя феновете да направят дарение. И обещава някой ден Foo Fighters да се върнат в Париж, „за да отпразнуват живота и любовта с музиката си. Както и трябва да бъде.”

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушате05.06.2019

Още от Под Моста

Деница Димитрова„О, ти, която и да си…“: спускане в сърцето на ВазовТеатър