Музика

5 албума от май, които трябва да слушате

05.06.2019

В края на всеки месец ще ви представяме най-добрите албуми от изминалите 30 дни. Това ще е, разбира се, доста субективно, защото ще е съобразено с нашия вкус, но вярваме, че разчитате на него.

Tyler, The Creator – IGOR

Това е жестока продукция. Мое мнение – най-добрият албум на Tyler, The Creator досега. Обичайните агресия и гняв в песните му ги няма, но музиката те закача на кука и те бие с бавните си и дълбоки бийтове. Целият албум е като музикален лабиринт – тотално експериментиране с обичайните структури и постоянно изненадване от посоката на песните. Това е нов Tyler, който е създал евъргрийн. Признавам си, че след третата песен реших да изключа всичко друго, да си сложа хубавите слушалки и да прекарам следващите 40 минути, потапяйки се в този албум.

Mac DeMarco – Here Comes The Cowboy

Някак харесвам този албум, който според масата критици е най-лошият му досега. Mac DeMarco е артист, който късно ми направи впечатление и нямам генерално мнение за него. Харесва ми това, че през последните години остана верен на стила си, пише всичките си песни, свири на всички инструменти, самопродуцира се и не залита към временни моди. Този албум е по-скоро емоционален и личен. И точно това го прави вълнуващ.

Lewis Capaldi – Divinely Uninspired To a Hellish Extent

Музиката на Lewis Capaldi ме следва в различни плейлисти в Spotify от доста време и често добавях песните му към някой от личните ми селекции. Наскоро научих, че е изкарал и цял албум. В музиката му няма нищо оригинално и гръмко, но ако харесвате Джеймс Артър и Rag’n’Bone Man, дълбоки, дрезгави гласове и едно пиано зад тях, то 22-годишният шотландец със сигурност ще бъде попадение за слуховите ви рецептори.

TromBobby & C-Mo – The Year Without a Summer

Досега не бях добавял български продукции, защото гледам на тази селекция глобално. Затова и с огромен кеф добавям The Year Without a Summer – просто, защото си е продукция на топ ниво и половината парчета са окупирали личния ми месечен чарт. EP-то е много соул, много фънк и има жестоки бийтове.

Club Kuru – Meet Your Maker

Името им звучи грандиозно на български, но повярвайте ми – музиката им е нещо вълнуващо. Дуото от Южен Лондон е от личните ми открития през 2019, а през май издадоха своя втори албум. Музиката им ми действа като машина на времето. Има нещо 80-тарско в нея, леко джази, меланхоличен соул и умерена психеделичност.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от юни, които трябва да слушате06.07.2019

Още от Под Моста

Калоян ГуглевВечните театрални постановки, които не омръзват на публикатаТеатър