Музика

5 албума от ноември, които трябва да слушате

13.12.2019

Все си мислех, че за ноември с кеф ще си селектирам Highly Suspect, но останах по-скоро разочарован от техния албум. Въпреки това, месецът си беше пълен с музика, така че имам удоволствието да пиша за някои от любимите ми артисти.

Michael Kiwanuka – Kiwanuka

Песните се преливат една в друга, без да губят своята идентичност. Фабулата на Kiwanuka преминава през свят, разкъсван от расизъм и насилие и накрая намира смисъл. Гласът му остава дълбок и нисък. Спокойно можем да кажем, че това е един от най-добрите албуми на 2019-а. А Michael Kiwanuka е един от най-вълнуващите артисти през последните години.

Coldplay – Everyday Life

Coldplay е една от големите групи на 21-ви век досега. Реално, каквото и да направят – ще е събитие. В Everyday Life отново показват музикалното си разнообразие, контрастиращо с името на албума. Работата на Рик Симпсън, като продуцент, е брилянтна. Това е може би най-трогателният албум на Coldplay досега.

FKJ – Ylang Ylang (EP)

Това е великолепно EP. Красиви, базирани на пиано, инструментали, нео-соул щрихи и много подобрени вокални части от FKJ. French Kiwi Juice (FKJ) е френски мултиинструменталист от Франция, който е в полезрението ми от около 3 години. Работата му е страхотна, в EP-то има парчета, които те потапят в друг свят (Ylang Ylang; 10 years ago).

Allen Stone – Building Balance

Със своя соулфул глас и дълги руси къдрици, Allen Stone си беше R&B явление, което няма как да бъде пропуснато, когато издаде първия си албум преди няколко години. В този албум се е заобиколил все с имена от музикалния бизнес, които му помагат да вдигне нивото на продукцията. Building Balance е чудесен R&B албум с хипи душа.

Cold War Kids – New Age Norms 1

Cold War Kids обявиха, че готвят трилогия и то без големи турнета между албумите. Което най-често значи, че ще чуем много експерименти от една група. И New Age Norms 1 е точно това. Има някакви останки от старото инди звучене на групата, но трябва да ви призная, че парчетата звучат бру-тал-но. Фънки, достатъчно поп и с подчертани вокали.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от август, които трябва да слушате18.09.2019

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мисис Америка“ е наелектризиращ сблъсък на интереси в неустоима картина на 70-теКино