Музика

5 албума от ноември, които трябва да слушате

13.12.2019

Все си мислех, че за ноември с кеф ще си селектирам Highly Suspect, но останах по-скоро разочарован от техния албум. Въпреки това, месецът си беше пълен с музика, така че имам удоволствието да пиша за някои от любимите ми артисти.

Michael Kiwanuka – Kiwanuka

Песните се преливат една в друга, без да губят своята идентичност. Фабулата на Kiwanuka преминава през свят, разкъсван от расизъм и насилие и накрая намира смисъл. Гласът му остава дълбок и нисък. Спокойно можем да кажем, че това е един от най-добрите албуми на 2019-а. А Michael Kiwanuka е един от най-вълнуващите артисти през последните години.

Coldplay – Everyday Life

Coldplay е една от големите групи на 21-ви век досега. Реално, каквото и да направят – ще е събитие. В Everyday Life отново показват музикалното си разнообразие, контрастиращо с името на албума. Работата на Рик Симпсън, като продуцент, е брилянтна. Това е може би най-трогателният албум на Coldplay досега.

FKJ – Ylang Ylang (EP)

Това е великолепно EP. Красиви, базирани на пиано, инструментали, нео-соул щрихи и много подобрени вокални части от FKJ. French Kiwi Juice (FKJ) е френски мултиинструменталист от Франция, който е в полезрението ми от около 3 години. Работата му е страхотна, в EP-то има парчета, които те потапят в друг свят (Ylang Ylang; 10 years ago).

Allen Stone – Building Balance

Със своя соулфул глас и дълги руси къдрици, Allen Stone си беше R&B явление, което няма как да бъде пропуснато, когато издаде първия си албум преди няколко години. В този албум се е заобиколил все с имена от музикалния бизнес, които му помагат да вдигне нивото на продукцията. Building Balance е чудесен R&B албум с хипи душа.

Cold War Kids – New Age Norms 1

Cold War Kids обявиха, че готвят трилогия и то без големи турнета между албумите. Което най-често значи, че ще чуем много експерименти от една група. И New Age Norms 1 е точно това. Има някакви останки от старото инди звучене на групата, но трябва да ви призная, че парчетата звучат бру-тал-но. Фънки, достатъчно поп и с подчертани вокали.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от юни, които трябва да слушате17.07.2020

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Любовникът от Zanziбар“ или когато щастието е по-близо, отколкото си мислимТеатър