Откриват карикатурната изложба „113“

Източник: http://www.webmiastoto.com/

Източник: http://www.webmiastoto.com/

На 21-ви юни Галерия „Сезони“ в София ще отвори врати към една пъстра, накривена и различна изложба, а именно изложба на карикатури. Тя ще е на разположението на посетителите от 21-ви юни до 13-ти юли. А карикатуристите, участващи със своите творби в изложбата, ще бъдат Алла и Чавдар Георгиеви, Анатолий Станкулов, Илиан Савков, Христо Комаринцки и Чавдар Николов.

Карикатурата се завръща с огромна сила и подбуждащ интерес след критиките и ударите срещу нея. Преди време тя едва не изчезна от вестникарските страници, заместена от цветни снимки и колажи. А сега сякаш се възражда. И силно се надяваме това нейно възраждане да роди нови големи имена и интересни творби в средите на това изкуство.

Галерия „Сезони“ от своя страна представя на своите гости различни изложби както на художници и карикатуристи, така дори и на деца. И всичко това може а се види не само на място, но и виртуално чрез своя канал в сайт за видео споделяне. Дори и тези, които няма да успеят да отидат през тези няколко седмици до галерията ще могат да се насладят на изкуството да изразяваш своята позиция чрез четка и различно отношение.

Още подробности, отзиви и информация относно карикатурната изложба „113“ , а и за всички предстоящи и минали събития, организирани от галерията може да откриете във фейсбук.

 

Автор: Илияна Павлова

Стажанти на
За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to