Пазаруваме на чужд език в Европейски ден на езиците, 2015

25.09.2015

европейски-ден-на-езиците

Европейският ден на езиците се чества от 2001 г. насам, след успешното провеждане на Европейската година на езиците. Съветът на министрите при Съвета на Европа взима решение в седмицата около 26 септември ежегодно да се отбелязва и насърчава многообразието от езици в Европа

Целта на Европейския ден на езиците е да отпразнува езиковото разнообразие на Европа и да подкрепи владеенето на повече чужди езици. Навсякъде в Европа се организират мероприятия, които имат за цел да мотивират хората да учат нов език или да достигнат до по-добро ниво на вече познат език. Изучаването на езици помага не само в общуването между хората, но също така и в преодоляването на интелектулните бариери.

Владеенето на чужди езици дава по-големи шансове за развитие– за по-добра работа, образование, шанс за по-добър живот, както в нашата страна, така и в други части на света.

Участници са Институт за български език към БАН, Британски съвет, Френски институт, Гьоте институт, Чешки център, Унгарски културен институт, Италиански културен институт, Полски институт, Португалски културен и езиков център, Руски културно-информационен център Институт Сервантес, Културен отдел към Посолство на Испания, Посолство на Австрия, Посолство на Финландия, Посолство на Република Хърватия, Център за развитие на човешките ресурси, и много други.

В София Европейският ден на езиците ще бъде отпразнуван в Sofia Ring Mall от 12,00 до 17, оо на 26 септември(събота) с множество събития и интересни чуждестранни срещи.

Източник: http://edl.ecml.at/

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаСтартира проект за обучение на работещи в сферата на образованието13.10.2015

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование