Приберете си децата

03.09.2013

stupid_kidsТова, което виждам, когато ходя да ползвам открития фитнес в Южен парк по време на уикенда е жалко и е показателно за простотията и незаинтересоваността, неизменни другари на българина в ежедневието му. На местата, където има фитнес на открито, в около 19-20 ч. в почивните дни, се изсипват като татарска орда запуснати майки с озлобени очички, шкембестите им съпрузи и дебилните им чавенца. Чавенцата нападат уредите, веднага щом някой трениращ стане от тях, започват да се катерят като на детска площадка, да пищят и да стъпват с крака по седалките. Тъй като повечето хора трениращи там не са нахални като мен, за да карат децата да им отстъпват място, когато искат да ползват уреда, те само гледат отстрани и чакат някой уред случайно да се освободи. Тази помитаща тълпа със средна възраст 6 години се развихря и заема всеки квадратен сантиметър и рано или късно се чува пронизителен рев от някое безпризорно човече, което си е затиснало ръка или крак на уредите. Трябва да минат няколко минути, докато зарязалите го и отишли на 50 метра да пият безплатен Нестий родители дойдат и си го вземат. Именно чакащите кротко отстрани, доскоро трениращи, се намесват да спасяват чавенцето и обикновено го връчват ревящо на не особено изплашените родители, които започват да му се карат.

На кого се карате?

Зарязвате си децата, без дори да сте ги научили да не пречат на хората, да не стъпват по маси и столове с крака. Зарязвате си първокласниците на уреди, на които огромна табела указва, че не са предназначени за деца под 12 години. Толкова ли можете да четете? Вероятно ще оставите децата си да се учат да четат чак в първи клас, когато с радост ще ги пращате на училище, за да ви се махнат от главата за няколко часа. И да не забравяме, че ще искате от учителите не само да озаптят малкото гремлинче, а и да го превърнат в гений, който вие, откакто се е родило, сте убедени че е. А при първата двойка ще ви е виновен учителят, ще правите селски скандали на родителските срещи, или ще подарявате скъпи бутилки, за да му помогнете да избута седми клас.

А децата, заедно с образованието, създават бъдещето и съдбата на нацията.

В България има някакво отвращение от родителството. То е един висш мазохизъм, възвисен до мъченичество, в което си правиш едно (или повече) чавенца и после 20 години се оплакваш как нямаш време за друго, гледаш да си пиеш кафето в парка, за да го зарежеш да буйства по полянките и не си мърдаш пръста да му дадеш смислен живот. Оплачете се още веднъж от децата си, та да ви цапна през устата.Лекетата сте вие. Вместо да си друсате безцелно дебелите задници, възпитайте ги в елементарни неща. Обърнете им внимание, поиграйте вие с тях, вместо да ги пращате да пречат на хората. Тъкмо ще си пораздвижите сланините. Децата ви сега страдат, защото не ги наглеждате, но по-лошото е, че ще страдат цял живот, защото не сте им дали никаква основа.

И ще станат като вас. Това е най-страшното.

Автор: Теодор Димокенчев

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаДа подарим Коледа04.12.2015

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мисис Америка“ е наелектризиращ сблъсък на интереси в неустоима картина на 70-теКино