SOS за читалища в нужда

13.05.2018

На 23 май от 19:00 ч. сайтът за култура и лайфстайл VIBES кани своите читатели и партньори в столичния бар ,,Мондо‘‘. Входът към събитието е книга по избор (или няколко), която след това ще бъде дарена на читалища, намиращи се в две български села:  Дълбоки (Старозагорско) и Ветрен дол (Пазарджишко).

Благотворителната инициатива носи името ,,Подари книга на читалище в нужда‘‘ и се състои за втора година. През 2016г., когато идеята стартира за първи път,  бяха събрани повече от 1200 книги, които намериха новия си дом в читалищата на с. Столетово (Карловско) и с. Селановци (Врачанско).

Кампанията е насочена към селата, защото именно те получават най-малко подкрепа, особено когато става въпрос за култура. Избраните читалища в момента предлагат стари книги в окаяно състояние и определено се нуждат от по-запазени екземпляри, включително и  от съвременна литература, тъй като такава липсва изцяло. В засегнатите райони живеят деца, които имат списък със задължителни книги за училище и проявяват интерес към четенето, но нямат възможност да си купуват често нови, дори каквито и да било книги.

В случай, че не сте от София или просто нямате възможност да присъствате на събитието, но въпреки това проявявате интерес да направите дарение за каузата, можете да изпратите книги директно на читалищата. Адресите са:  НЧ “Развитие 1878” – с. Дълбоки, област Стара Загора, ул. “Септемврийци” 17, Христина Янкова и Читалище “Култура”, с. Ветрен дол, област Пазарджик, Улица Първа. Молбата към дарителите е да подберат запазени издания и да подготвят доставката за тяхна сметка.


Автор: Деница Събева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Skin orgasm - различното музикално преживяване17.08.2015

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Заедно в час“ - истории от „празните книги“Образование