„То” на Стивън Кинг с нова екранизация

15.06.2016

Pennywise-ITИзминаха близо двадесет и шест години от оригиналната адаптация на известния роман „То” на Стивън Кинг, но танцуващият клоун Пениуайз все още успява да смрази кръвта ни. За наше щастие или страх, зловещото създание отново ще се възроди на големия екран в нова, съвременна адаптация на произведението на Кинг. Филмът намери и своя нов Пениуайз – Бил Скарсгард, синът на Стелан Скарсгард.

За наша изненада актьорът, който ще влезе в ролята на клоуна убиец е доста по-млад от своя предшественик в този образ преди години – Тим Къри. Двадесет и пет годишният Бил Скарсгард е всъщност връстник на „То” от 1990 година, но несъмнено има потенциал да предаде по правилния начин ужасяващото присъствие на клоуна, тъй като вече има опит в хоръра от сериала ‘Hemlock Grove’.2270406

Продукцията на самия филм премина през някои трудности, след като режисьорът Кари Фуконага се оттегли след поредица от творчески неразбирателства със студиото. Режисьорът прекарва четири години в разработване на сценария си за екранизацията и се спира на младия актьор Уил Поултър за ролята на злодея. След отказа на Фуконага да се придържа към политиката на студиото, новият филм се ориентира в друга посока с нов режисьор – Анди Мусчети („Мама”)

„От една страна филмът е много близък до източника, но е и много различен, ако се вгледате в него като в литературно произведение. Правим филма първо от гледната точка на децата и после правим друг филм от гледната точка на възрастните, като тези части евентуално могат да бъдат слети заедно, както в книгата.” каза относно новия сценарий продуцентът Рой Лий.

Филмът очевидно се придържа към оригиналната история, което означава, че отново ще видим борбата на децата, а по-късно и на възрастните  от „Клубът на загубеняците” срещу жадния за кръв Пениуайз. Дали все пак ще има някакви промени в сюжета, ще разберем през септември 2017 година, за когато е насрочена премиерата. Любопитно ще е да видим също така грима и костюма на новия Пениуайз, представен от Бил Скарсгард.

Автор на новината: Алексия Петрова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Стивън Спилбърг с екранизация на любимия детски роман „ГДВ” в Кан18.05.2016

Още от Под Моста

Под Моста„Операция „Жълти стотинки“ събира средства за олимпийските отбори по природни наукиLIFE