Три безплатни филма в Дома на киното

01.05.2017
Снимка: siff.bg

На 7-ми май „Дом на киното“ ще предложи три филма на младите зрители. Европейската филмова академия и София филм фест отправят покана към младите киномани между 12 и 14г.. Те ще могат да изберат носителя на Наградата на младата публика на ЕФА.

Филмите, включени във филмовия ден са: „Сбогом,Берлин“, „Момичето от езерото Анци“ и анимацията на Клод Барас – „Животът ми като тиквичка“. Те ще предложат истории на деца, на годините на младите зрители в „Дом на киното“.

Сбогом, Берлин“ ще предложи историята на 13-годишния Майк. Той се чувства невидим, защото емоционално дистанцираният му баща и майка му, която е алкохоличка, не му обръщат внимание. Най-добрият му приятел е Чик. Заедно крадът кола и поемат на пътешествие по знойните асфалтирани улици.

12-годишната Лаура ще ни разкаже своята история във филма – „Момичето от езерото Анци“. Тя ще сподели с младите зрители легендите за дефилето край едно отдалечено швейцарско селце. Заедно със свой приятел, те споделят страховете и фантазиите, които са в главата на всяко едно дете.

Животът ми като тиквичка“ ще представи една малко по-тъжна история. „Тиквичката“ е едно малко момче, което мисли, че е останало само след като губи майка си. Но в дома за деца ще започне нов живот и му предстоят много срещи. Когато си на 10, има какво да откриеш и на какво да се научиш. Да си имаш тайфа приятели, с които да споделяш дните, да се влюбиш. А защо не дори и да бъдеш щастлив. 🙂

Автор; Симеон Тенев

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаСофия Филм Фест 2018 цели да популяризира активния спорт12.12.2017

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE