Безплатен “Sofia Film Fest”- онлайн в портала “Festival Scope”

18.04.2017
festivalscope.com

До 30-ти април любителите на киното ще могат да се насладят на 11 подбрани филма от тазгодишната програма на „София Филм Фест“. Благодарение на партньорската платформа “Festival Scope” филмите, излъчени на фестивала, ще могат да се видят от всяка една точка на България.

“Festival Scope” ще предложи заглавия, отличили се по европейските екрани, филми с по-особен, но по-внушителен характер. Пример за това, е носителят на наградата на ФИПРЕССИ в секция „Особен поглед” в Кан 2016 – копродукцията между Фpанция, Рyмъния, Бългаpия и Катар – „Кучета” на Богдан Мирикае. „Франц” на Франсоа Озон ще предложи на киноманите малко романтика преди Петер Бросенс и Джесика Удуърт да ги завладеят с увлекателното „mockumentary” – „Белгийският крал”. Два интригуващи филма – „Смрадлива приказка” на Мирослав Момчилович и „Нощен живот” на Дамян Козоле ще представят живота по балкански.

Четири документални филма също са част от арсенала на “Festival Scope”. Това са „Сафари” на Улрих Зайдел, „В сянката на нощта” на италианската режисьорка Валентина Еспозито, „Дъга – разкази в картинки” на режисьорката Мария Николова, както и „Денят на свободата – „Лайбах” в Северна Корея” на норвежкия режисьор Мортен Травик.

Най-новата творба на Андрей Кончаловски и израелският режисьорски дует Ерез Мизрахи – Сахар Шавит допълват филмовата селекция. „Рай“ – носителят на наградата „Сребърен лъв” за най-добър режисьор, разказва завладяващата история за съдбите на трима души – Олга, Жюл и Хелмут, чиито пътища се пресичат сред безмилостните разрушения от Втората световна война.

„Отвъд тишината” на режисьорите Ерез Мизрахи и Сахар Шавит показва малко по-различен филмов поглед, като разказва за това как един войник, участвал в шестдневната война в Израел през 1973 година, трябва да живее с посттравматичния стрес.

Всички филми могат да бъдат видяни на www.festivalscope.com след кратка регистрация.

Автор: Симеон Тенев

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Деница ДимитроваПетък – време за „Рай“ и други премиерни наслади на „София Филм Фест“17.03.2017

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE