Agnostic Front опустошават София на 25-ти юни

revolvermag.com

Меланхолията на лежерните летни дни, в които влюбени се разхождат по улиците, ще бъде рязко прекъсната в края на юни. Сцената на Mixtape 5 предстои да бъде настъпена от татуирани типове набори на родителите ви, способни само на едно – жица и викове от ада. Монументалните Agnostic Front – замесени в hardcore-а от време оно.

Чувствителният слух на този, който харесва „всичко“, често се оказва неподготвен за подобна музика. Защото е агресивна /пряка конотация със сатанизма – пълна глупост, естествено/, защото не е съвсем ясно дали пред сцената се случва пого или масов бой и най-вече понеже не се разбира текста. Тъжно, наистина. Зад крясъците стои квинтесенцията на битието, ако щете дори библейски мотиви /противовес на горното твърдение/ – Friendship, Loyalty, Commitment, както гласи едноименният албум на 25 Ta Life.  Спецификата на тази музика предполага и конкретна аудитория. За щастие у нас съществуват банди като Piranha, Vendetta, Last Hope и други, поддържащи ритъма на погото и значима част от ъндърграунда у нас. А Agnostic Front са просто техни кръстници.

Затова да уважим неуморимите нюйоркчани. Да, 30 лева за билет трудно се откъсват от анорексичното  портмоне на почитателя, но пък ако трябва отново да чакаме девет години за следващия концерт, си струва. А и животът е прекалено къс.

п.п. Благодарим на Tangra Mega Rock и OneForOne за организацията.

автор : Георги Александров

Стажанти на
За втора поредна година "Под Моста" организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to