Che Sudaka в Mixtape 5

Малко преди гергьовденската агнешка диета и като цяло телесен застой Mixtape 5 ни представя добрата възможност да си счупим капачките от скачане. Защото на четвърти май Che Sudaka ще представят новия си албум. Яко ска-пънк тоест.

Всъщност жанрово бандата не отговаря съвсем на ска-пънк секцията. Двутоналността я има, но чисто бунтарското присъства само в текстовете, което лишава аудиторията от чувството да изпотрошиш целия клуб – то обикновено се проявява от мръсния звук на китарата. Това не ги прави по-малко слушаеми, просто между Clash и Manu Chao клонят към вторите. И нормално – кръвта им е пропита с типичното южноамериканско чувство за несправедливост, което четиримата превръщат в музика за духа, не за душата.

Радостно е, че неведомите пътища на съдбата /организаторите/ са довели Che Sudaka именно у нас, където подобен жанр няма при все, че депутатите крадат не по-малко. Иначе самите агенти са тръгнали от кота нула – улицата, което е винаги е признак за автентичност.

Първата серия билети се продава в Петък /брутално продуктово позициониране, но както и да е/. На Тъмно, НДК и Eventim също ви гарантират вход, така че който както прецени.

автор: Георги Александров

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to