Музика

5 албума от юли, които трябва да слушате

13.08.2019

Юли е месец на дръзките решения и затова ще оставя новите албуми на BANKS и Ed Sheeran извън селекцията. Просто не ми харесаха достатъчно, не че няма да оглавят пак чартовете на телевизии, списания и радиа.

Имам малко по-различна представа за най-доброто от юли и тя изглежда по следния начин:

Jacob Collier – Djesse Vol. 2

Jacob Collier си е съвременно явление. И за щастие успяхме да го слушаме на живо по време на A to Jazz тази година. Въпреки, че съм му фен, трябва да призная, че музиката му понякога е трудна за цялостно слушане (като цялостно преживяване на песни от албум). Мнението ми е, че Djesse Vol. 1 не беше достатъчно добър. Но пък Djesse Vol. 2 бележи значителен прогрес и въпреки, че някои неща могат да бъдат симплифицирани – това е добра продукция, а Jacob Collier е артист, с който всеки е хубаво да се запознае.

Tuxedo – Tuxedo III

Базираното в Ел Ей дуо, Майк Хоуторн и Джейк Уан, по-известни като Tuxedo, са задължителни за всеки, който обича диско и фънк. Смята се, че именно те вдъхновяват ренесанса на фънка по Западните брегове на САЩ последните години (включително блокбъстърите на Бруно Марс и Марк Ронсъм – Uptown Funk и 24K Magic). Третият им албум е не по-малко добър от предишните – оставете се на груува да ви носи.

J Cole and Dreamville Collective – Revenge of the Dreamers III

Малката империя на J Cole набира сила, а третото издание на Revenge of the Dreams е класа. Това е продукция, която се записва в 10 дни интензивни сесии и в нея се включат всички музиканти от лейбъла на J Cole, както и доста външни, под различна форма. Ще напиша по-широка статия за проектите на J Cole, но дотогава – слушайте:

Blood Orange – Angel’s Pulse

Дев Хайнс a.k.a Blood Orange е в полезрението ми от доста време. Музиката му ме впечатлява, а първите му четири песни от албума + „Take it back“ са едни от най-добрите му продукции досега. Blood Orange със сигурност седи върху ковчег със злато, който се надявам скоро да отвори и доразвие в продукт, който да бъде още по-слушан.

Maxo Kream – Brandon Banks

Рап от Хюстън и акцент от Нигерия – така бих описал един от най-силните рап албуми за това лято. Maxo Kream не ми беше познат до скоро, но Brandon Banks е албум, който накара много хора в бранша да погледнат към него. Това е първият албум на артиста с лейбъла RCA, което без съмнение звучи в изчистения стил и огромното медийно покритие към продукцията.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушате16.06.2020

Още от Под Моста

Деница ДимитроваМежду Холивуд, Бродуей и Уест Енд: театралните роли на филмовите звезди, за които не сте знаелиКино