Музика

5 албума от юли, които трябва да слушате

13.08.2019

Юли е месец на дръзките решения и затова ще оставя новите албуми на BANKS и Ed Sheeran извън селекцията. Просто не ми харесаха достатъчно, не че няма да оглавят пак чартовете на телевизии, списания и радиа.

Имам малко по-различна представа за най-доброто от юли и тя изглежда по следния начин:

Jacob Collier – Djesse Vol. 2

Jacob Collier си е съвременно явление. И за щастие успяхме да го слушаме на живо по време на A to Jazz тази година. Въпреки, че съм му фен, трябва да призная, че музиката му понякога е трудна за цялостно слушане (като цялостно преживяване на песни от албум). Мнението ми е, че Djesse Vol. 1 не беше достатъчно добър. Но пък Djesse Vol. 2 бележи значителен прогрес и въпреки, че някои неща могат да бъдат симплифицирани – това е добра продукция, а Jacob Collier е артист, с който всеки е хубаво да се запознае.

Tuxedo – Tuxedo III

Базираното в Ел Ей дуо, Майк Хоуторн и Джейк Уан, по-известни като Tuxedo, са задължителни за всеки, който обича диско и фънк. Смята се, че именно те вдъхновяват ренесанса на фънка по Западните брегове на САЩ последните години (включително блокбъстърите на Бруно Марс и Марк Ронсъм – Uptown Funk и 24K Magic). Третият им албум е не по-малко добър от предишните – оставете се на груува да ви носи.

J Cole and Dreamville Collective – Revenge of the Dreamers III

Малката империя на J Cole набира сила, а третото издание на Revenge of the Dreams е класа. Това е продукция, която се записва в 10 дни интензивни сесии и в нея се включат всички музиканти от лейбъла на J Cole, както и доста външни, под различна форма. Ще напиша по-широка статия за проектите на J Cole, но дотогава – слушайте:

Blood Orange – Angel’s Pulse

Дев Хайнс a.k.a Blood Orange е в полезрението ми от доста време. Музиката му ме впечатлява, а първите му четири песни от албума + „Take it back“ са едни от най-добрите му продукции досега. Blood Orange със сигурност седи върху ковчег със злато, който се надявам скоро да отвори и доразвие в продукт, който да бъде още по-слушан.

Maxo Kream – Brandon Banks

Рап от Хюстън и акцент от Нигерия – така бих описал един от най-силните рап албуми за това лято. Maxo Kream не ми беше познат до скоро, но Brandon Banks е албум, който накара много хора в бранша да погледнат към него. Това е първият албум на артиста с лейбъла RCA, което без съмнение звучи в изчистения стил и огромното медийно покритие към продукцията.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от ноември, които трябва да слушате10.12.2020

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина ВърбановаLIFE