5 концерта, които да не пропуснеш през октомври

03.10.2017
Dubioza Kolektiv

Трудно ни е да пресеем само няколко музикални събития, които предстоят да се случат на малки и големи сцени, но ви представяме селекция от изпълнители, които ни грабнаха ухото и окото и ни насочиха към касите с билети.

 

FINK – 8 октомври

Блус, дъб и щипка хип-хоп пристигат в меланхолична комбинация от Острова за втори път в България. Мястото е Sofia Live Club, датата – 8 октомври, а преди това подгряваме както с любимите стари парчета като ‘Looking Too Closely’ и ‘Walking In The Sun’, така и с новия албум ‘Resurgam’, за който наостряме уши на лайфа.

Dubioza Kolektiv – 27 октомври

‘I am from Bosnia, take me to America!’ Слушахме ги последно заровени в пясъка на Каваците, след това ни изненадаха насред Витошка, а на 27 октомври ще напълнят цялата Арена Армеец. Щурите босненци идват с най-доброто от своята „политически некоректна смесица от ска, пънк, реге с добавка от балкански ритми“, така че се подготвяме психически и физически за много луди изненади.

ФСБ – 7 октомври

Легендарната българска рок група ще чукне 40-ти юбилей в Арена Армеец с грандиозен концерт на 7 октомври и любими на няколко поколения българи класики – „След десет години”, „Високо”, „Няма как”, „Не така”, „Обичам те до тук”. На сцената ще излязат настоящите членове на култовата група – Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев, както и специално завърналият се от Германия за концерта Александър Бахаров.

Meszecsinka + Milenita – 19 октомври

Една от най-самобитните унгарски формации, добре позната и обичана у нас – Meszecsinka, ще гостува у нас за съвместен концерт с лъчезарната Миленита и нейния бенд в Sofia Live Club. Тази комбинация никак не е случайна: поводът е официалният Ден на българо-унгарската дружба на 19 октомври.

ONYX – 5 октомври

Хардкор хип-хопърите идват от Куийнс, Ню Йорк в Mixtape 5 на 5 октомври с албум номер 7 – ‘Shotgunz In Hell’. Дори да не сте най-големите любители на жанра, със сигурност в ушите ви поне веднъж е гърмяло някое от парчетата им от саундтрака на „Голямото напушване“ и „Осмата миля“ – а именно ‘Slam’ и ‘Last Dayz’.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от април, които трябва да слушате22.05.2019

Още от Под Моста

Карина НиколоваНина Николина или когато българският фолклор срещне джазаМузика