5 концерта, които да не пропуснеш през октомври

03.10.2017
Dubioza Kolektiv

Трудно ни е да пресеем само няколко музикални събития, които предстоят да се случат на малки и големи сцени, но ви представяме селекция от изпълнители, които ни грабнаха ухото и окото и ни насочиха към касите с билети.

 

FINK – 8 октомври

Блус, дъб и щипка хип-хоп пристигат в меланхолична комбинация от Острова за втори път в България. Мястото е Sofia Live Club, датата – 8 октомври, а преди това подгряваме както с любимите стари парчета като ‘Looking Too Closely’ и ‘Walking In The Sun’, така и с новия албум ‘Resurgam’, за който наостряме уши на лайфа.

Dubioza Kolektiv – 27 октомври

‘I am from Bosnia, take me to America!’ Слушахме ги последно заровени в пясъка на Каваците, след това ни изненадаха насред Витошка, а на 27 октомври ще напълнят цялата Арена Армеец. Щурите босненци идват с най-доброто от своята „политически некоректна смесица от ска, пънк, реге с добавка от балкански ритми“, така че се подготвяме психически и физически за много луди изненади.

ФСБ – 7 октомври

Легендарната българска рок група ще чукне 40-ти юбилей в Арена Армеец с грандиозен концерт на 7 октомври и любими на няколко поколения българи класики – „След десет години”, „Високо”, „Няма как”, „Не така”, „Обичам те до тук”. На сцената ще излязат настоящите членове на култовата група – Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев, както и специално завърналият се от Германия за концерта Александър Бахаров.

Meszecsinka + Milenita – 19 октомври

Една от най-самобитните унгарски формации, добре позната и обичана у нас – Meszecsinka, ще гостува у нас за съвместен концерт с лъчезарната Миленита и нейния бенд в Sofia Live Club. Тази комбинация никак не е случайна: поводът е официалният Ден на българо-унгарската дружба на 19 октомври.

ONYX – 5 октомври

Хардкор хип-хопърите идват от Куийнс, Ню Йорк в Mixtape 5 на 5 октомври с албум номер 7 – ‘Shotgunz In Hell’. Дори да не сте най-големите любители на жанра, със сигурност в ушите ви поне веднъж е гърмяло някое от парчетата им от саундтрака на „Голямото напушване“ и „Осмата миля“ – а именно ‘Slam’ и ‘Last Dayz’.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Анна-Мария ПоповаАра Маликян на живо – магията на ексцентричния цигулар28.01.2020

Още от Под Моста

Калоян ГуглевФилмът „Ятаган“ – абсурд на реалносттаКино