Музика

5 албума от март, които трябва да слушате

13.04.2021

Все любими артисти този месец, за чиито албуми нямам търпение да ви разкажа. Март ни донесе много качествена музика. Наложи се дори да изкарам от тази престижна селекция някои смислени музиканти, но съм почти сигурен, че ще харесате всеки един от изборите ми.

Kings of Leon – When You See Yourself

Ще ни омръзнат ли някога южняшките китари на Kings of Leon? Не и с този албум. Феновете го чакаха 5 години и си мисля, че няма как да останат разочаровани. Звученето, което те кара да си затвориш очите и да си въртиш главата в плавен такт си е тук.

Ben Howard – Collections From The Whiteout

Един от най-талантливите британски автори на музика. Всеки негов албум си намира специално място. По албума работи с Aaron Dressner от The National, което си проличава в аранжиментите. Характерният глас на 33-годишния лондончанин обаче си остава запазена марка.

Gallant – Neptune

Gallant е в личния ми топ 5 за най-талантливи и интересни R&B артисти в момента. Нечовешко фалсето. Аз само това бих повтарял. Албумът е чудесен. Не мисля, че Gallant ще (а и не трябва) да звучи по-различно от това, което е в момента. Но тази продукция звучи по-зряло и солидно.

The Paper Kites – Roses

The Paper Kites си имат специално място в моето сърце. Австралийската група е символ на меланхолията и си мисля, че няма как да объркам тяхна песен. През последните 10 години групата не спира да издава албуми. В този са решили да заложат на различен женски вокал във всяка от песните. Ако трябва да съм честен, Roses не е може би най-доброто въведение в творчеството на групата (спрямо On The Corner Where You Live, например), но е със сигурност албум, в който ще намерите красиви моменти за себе си.

Jacob Banks – For My Friends

Jacob Banks се мести в Бирмингам от родната си Нигерия, когато е на 13 години. Със себе си взима и умението да пее и свири на китара. На 20 години започва да пише музика. Имайки предвид, че минаха цели 8 години от неговия дебют, вероятно би било неприемливо тепърва да обяснявам колко е талантлив. За мен е един от вълнуващите артисти в R&B и соул спектъра, който винаги намира начин да иновира звученето си.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушате16.06.2020

Още от Под Моста

Под МостаТеатрално, визуално и културноКино