Музика

5 албума от октомври, които трябва да слушате

06.11.2020

Както и очаквах – октомври бе изключително силен откъм албуми. От няколко месеца не съм имал толкова много селекционерски дилеми. Все пак си мисля, че и петте албума, които ще ви представя са изключително вълнуващи и няма да сбъркате с нито един от тях.

Nothing But Thieves – Moral Panic

Преди 4 години слушах Nothing But Thieves на живо в една катедрала в Бристол. Групата, която стои зад Moral Panic звучи много различно, до голяма степен развито в нова посока. Затвърждават алтернативното си звучене. Много тежки рифове (спрямо предишните им продукции), дълбоки текстове и засягане на множество теми. Nothing But Thieves постепенно се утвърждават като една от постоянните и солидните алтернативни рок групи, а с вокалите на Конър Мейсън могат да дадат наистина интересен нюанс на тази сцена.

boy pablo – Wachito Rico

Има ли и други фенове на boy pablo? Роденият в Норвегия, но от чилийски родители (сега има смисъл, нали?) Николас Муньоз прави страхотна музика. Джази китари, леко лениви вокали, потопени в постоянна меланхолия. Wachito Rico е позната територия, не чуваме експерименти или нещо ново. Но нужно ли е?

Giveon – When It’s All Said And Done

Giveon е едно от имената, които със сигурност ще запомнят 2020-та с хубаво. Въпреки че ако можеше да има турнета, годината щеше да е дори по-хубава за него. Но нямаше да ни донесе това дълго 11 минути EP. Giveon е едно от най-вълнуиващите R&B и соул имена в момента. А в тази продукция има и песен със Snoh Aalegra, които поне на мен ми стига, за да го поставя в селекцията този месец.

Gorillaz – Song Machine, Season One: Strange Timez

Как, за бога, дефинираме продукциите на Gorillaz? В този албум има страшно много музика, но звучи някак сплотено, събрана в едно цяло. Всяка песен е колаборация и виждаме имената на GoldLink, Skepta, St. Vincent, Elton John, EARTHGANG, 6black и много други. И всичко това звучи наистина свързано и далеч от еклектично. Можем ли да кажем, че това е най-кохерентният албум на Gorillaz от Demons Days насам?

Aloe Blacc – All Love Everything

Тук бях поставил Сам Смит и новия му албум, но на второ слушане останах по-скоро разочарован от прекалено поп и радио-friendly звученето на песните. Което на фона на това, което вокално може британският изпълнител ми се струва доста посредствено. Затова пък избрах един стар познайник, който прави страхотна музика – Aloe Blacc. Албумът му All Love Everything на второ слушане става още по-добър. Американският артист е успял да покаже най-доброто от себе си във всички 10 песни.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушате16.06.2020

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина ВърбановаLIFE