География на рап музиката (Що е то хип-хоп?)

17.10.2013

Текущият материал няма капацитета да ви изкара матурата по география, която и без друго бихте записали, само ако нямате капчица понятие от английски език или математика. Най-добре го четете в съпровод със Снууп Дог (Снууп Лъв е за зоопарка) или друг рапиращ негър.

Когато Христофор Колумб почти открил Америка през 1492 г., едва ли е мислел единствено за хип-хоп и как от фамилията му ще излезе покъртително як никнейм (б.а. Columbus). По обясними причини обаче, приносът му към американския рап (и музика изобщо) е несъмнен

Докато младежта в момента се чуди къде е Моли, как Уиз Калифа успява да изпуши ливади с трева, дали задникът на Ники Минаж е провокирал масовото разпространиение на сигнал 16:9 по телевизията и защо текстовете на песните на Лил Уейн биват списвани от лингвистична амеба (т.е. от самия Лил Уейн), този стил музика далеч не се изчерпва с гореспоменатите. За щастие!

Исторически погледнато, хип-хоп движението се е появило в края на 70-те и началото на 80-те години на ХХ век в Южен Бронкс, Ню Йорк. То включвало рапиране, диджействане, графити и брейк танци. Предвид факта, че само първите две изкуства се състоят от създаване на мелодии, ще коментираме само тях. За пионери на тази музика се считат диджеите Куул Херк, Грандмастър Флаш и Африка Бамбаата. С тези знания ще преодолеете костелив въпрос в „Стани богат“, междувременно спестявайки си обаждане до този от приятелите ви, който ходи с изути дънки.

Продължава на следващата страница

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Боян СимеоновОт Боро до Бороугоден27.08.2015

Още от Под Моста

Под МостаГеорги Енчев – Goosh: 20 години с модерна култура в обувкитеLIFE