Музика

5 албума от септември, които трябва да слушате

03.10.2020

Нямах търпение за септември, за да чуя какво ще излезе от новите продукции на IDLES, Deftones, Fleet Foxes и Yellow Days. Директно ги позиционирам в тази селекция + една приятна изненада от Алиша Кийс.

IDLES – Ultra Mono

Трети албум подред IDLES успяват да звучат автентично, искрено и сякаш групата вярва на всяка една дума, която Джо Талбот изпява. Мощен албум. Punk is not dead. И трябва да звучи точно така – пълен с остроумни и силни послания по актуални теми.

Yellow Days – A Day in a Yellow Beat

Дългогодишните фенове да не се стряскат – да, албумът звучи по-различно, но пък колко по-различно може да звучи в основите си една песен на Yellow Days? Признавам си, че съм му огромен фен и е едно от любимите ми Soundcloud открития. Без съмнение, милениалската тревожност е все още там, но мелодията е еволюирала и звучи много по-комплексно и зряло. Може би ми липсва още малко от обичайната суровост на вокалите, но пък във всяко парче от албума (има цели 19 песни) се намира нещо, което да впечатли.

Deftones – Ohms

Алтърнатив метал бандата от Сакраменто издаде своя девети албум. Харесвам групи, които дори и след 25 години на сцената все още успяват да поддържат адекватност на обичайното си звучене и в същото време да намират нови върхове в музиката си. Разтърсващите китарни рифове вероятно ще върнат доверието на феновете, които останаха с вдигнати вежди след White Pony.

Alicia Keys – Alicia

Трябва да си призная, че от вече доста години Алиша Кийс ми беше интересна единствено като жури в The Voice USA. Не харесвах последните ѝ продукции. Alicia не е перфектният албум, имайки предвид какво може самата Алиша Кийс, но е по-близо до това, с което стана популярна. Колаборациите със Sampha, Miguel, Snoh Alegra, Jill Scott и Khalid без съмнение вдигат нивото и модернизират звученето.

Fleet Foxes – Shore

Инди фолкът на Fleet Foxes е цяло пътешествие. Рядко селектирам групи и артисти от този жанр, защото някои много се сливат като звучене. Но Fleet Foxes са си класа. Shore съдържа много топлина, енергия и мелодичност.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушате16.06.2020

Още от Под Моста

Стажанти на "Под Моста"Назад във времето на рокендрола, 80-те и денят, в който музиката промени светаМузика