Август – почивка, слънце и фестивали

02.08.2018

Ако ви предстои лятната почивка или пък вече е минала, но все още търсите приключения, ние имаме няколко предложения за вас. Лятото е в разгара си,  както и фестивалите. Този август ще се проведат пет фестивала, които могат да бъдат извинение за бягство от града. Посоката е ясна – Лясковец, Варвара, Варна и Созопол, а цените варират от 15 до 150 лв. Пригответе раниците си, купете си билет и нека вашето фестивално бягство да започне.

Първата спирка е Лясковец и “Goloka Festival” (3 – 5 август), който ще се проведе в покрайнините на града на голямата поляна до Петропавловския манастир. Музика, семинари, уъркшопи, лятно кино, танци и вкусна храна, са само малка част от нещата, с които организаторите обещават да зарадват посетителите. Събитието е насочено към почитателите на хип-хоп културата, но и за всички други, които просто си търсим допълнителна възможност за забавление.

Задължителна спирка от нашето „бягство“ е Варна и “MTV Presents Varna Beach”. Поп музика, световни знаменитости, плаж – всичко това на едно място в един и същи ден – 12 август. На сцената ще се качат Rita Ora, Years & Years, Redfoo, R3wire & Varski и много български изпълнители.

Поемаме на юг, за да присъстваме на следващото задължително събитие от нашето фестивално бягство – Варвара. “Bass Sea Festival” (16 – 18 август) е прекрасна възможност да танцуваме на едно от последните незастроени места по Черноморието, докато слушаме едни от най-популярните дръм енд бейс изпълнители, сред които The Prototypes, Grooverider, Kenny Ken и много други.

След това отново се връщаме в морската ни столица за “Varna Mega Rock“ (18 – 19 август). Събитието е задължително, особено за онези от вас, които са пропуснали “Hills of Rock”. На сцената ще се качат Nightwish, Apocalyptica, Glenn Hughes, Kamelot, Б.Т.Р. и много други рок изпълнители.

Насочваме се към Созопол, където е и последната спирка от нашето бягство, за да присъстваме на задължителния фестивал за изкуства – „Аполония“ (31 август – 8 септември). Изложби, музика, театър и кино – всичко онова, което прави събитието перфектния завършек на нашето приключение. Освен това е и добра причина, за да продължим нашето „бягство“ и през септември.


Автор: Йорданка Веселинова 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Йорданка ВеселиноваHighlights: Интересните събития този уикенд07.08.2018

Още от Под Моста

Илияна МаринковаПет приказни филма за истински ШехерезадиКино