Музика

Бет Харт пусна новия си албум “War In My Mind”

30.09.2019

Блус дивата идва за втори концерт в София на 10 декември, Арена Армеец

Бет Харт пусна този петък новия си албум “War In My Mind”. Това е нейният тринадесети студиен албум след “Fire On The Floor” от 2016 и колаборацията с Джо Бонамаса от 2018 “Black Coffee”.

Във времена, когато други артисти прикриват недостатъци, отричат възрастта си и крият най-мрачните си тайни, Бет е един от музикантите, който в новия си албум сваля картите на масата и ви кани да се разходите с нея из най-съкровените кътчета на душата ѝ. Познаваме искреността на Бет и на нейния толкова интимен контакт с публиката, който българските ѝ фенове преживяха на концерта в София през 2018 г. Но за пореден път в “War In My Mind” Бет оголва душата си, показва белезите си от рани, но без да ни се извинява за това откровение.

„Сега аз съм най-открита и най-много себе си”, казва Бет Харт за своя албум. „Преминах през дълъг път на изцеление и вече се чувствам комфортно с моите тъмни страни и с демоните си. Чувствам се еднакво добре с нещата, от които се срамувам, и с нещата, с които се гордея”.

Снимки: Greg Watermann

Бет е идол за ценителите на рока, блуса и фюжъна. Номинирана е за „Грами“ и заради главозамайващия си тембър е избирана да споделя сцената с едни от най-големите виртуози на китарата – Джо Бонамаса, Джеф Блек и Слаш. С последното си турне “Fire On The Floor” Бет пълни огромни зали в САЩ и Европа – като култовата „Раймън Аудиториум“ в Нашвил и „Ройал Албърт Хол“. „Нещо изключително” писа „Таймс“за нея. „Гардиън“ пък възхвалява нейните „дръзки, замислени и сърдити” изпълнения, а почитателите ѝ казват: „Аз не слушам Бет, аз я чувствам”.

През 2018 г. Бет Харт гостува за първи път у нас и залата не успя да побере феновете ѝ. Тази година тя се завръща, както обеща на българските си почитатели. Концертът ѝ е организиран от компания BG Sound Stage и ще бъде на 10 декември в зала „Арена Армеец”. Билетите са в продажба в системата на Eventim.

Целият албум може да чуете тук:

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Габриела КанджеваЛюбимите ни блус кавъри на Бет Харт30.10.2019

Още от Под Моста

Под Моста5 места, на които да си доброволец това лятоLIFE