Благотворително четене за фондация „Деца с проблеми в развитието“

28.11.2015

12274453_913389502080370_7268234140898829516_nНа 29 ноември в литературен клуб „Перото“ от 18:30 ч. ще се проведе благотворително четене за набиране на средства за фондация „Деца с проблеми в развитието“. Четенето е организирано с подкрепата на Американския колеж в София и някои от най-големите имена на съвременната българска литература.

Основните цели на фондацията са подкрепа на децата с проблеми в развитието (детска церебрална парализа, аутизъм, синдром на Даун, епилепсия и др.) и техните семейства, както и подобряване отношението на обществото към тях; прилагането на европейски практики за интеграция и социализация в обществото чрез рехабилитация, обучение и лечение; изграждане на условия за независим и равностоен живот на тези деца като неразривна част от обществото. Към момента фондацията е създала медицински център, за чийто ремонт и подобряване ще бъдат използвани част от събраните средства.

„Вярваме, че би било прекрасно да се дават повече и повече възможности на тези деца и ни се иска да бъдем полезни с каквото и колкото можем,“ споделят от фондацията. Организаторите се надяват да дадат на децата нещо много повече от материалното – щастие и шансове.

В благотворителното четене участие ще вземат: Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Иван Димитров, Деян Енев, Александър Шпатов, Иван Ланджев, Благовеста Пугьова, Алек Попов, Дена Попова, Росен Карамфилов.

Повече информация потърсете на страницата на събитието във Фейсбук.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Георги Господинов представя „Всичките наши тела“ в София и Пловдив15.06.2018

Още от Под Моста

Стажанти на "Под Моста"Назад във времето на рокендрола, 80-те и денят, в който музиката промени светаМузика