10-те най-добри реклами за последните две седмици

09.06.2014

реклама13

От ужаса на домашното насилие до прекрасните мигове на семейно щастие. Рекламите в този материал са изключително пъстри, крайни и различни. Разбира се, основният акцент отново пада върху Световното първенство в Бразилия, но предвид мащабността му е някак нормално големи брандове да концентрират кампаниите си около него. Apple представя как новият iPad спомага за насърчаването на творческия инстинкт. Beats by Dre продължават да са навсякъде по медиите – и то не само заради сделката за милиарди.

1. Laphroaig ‘Opinions Welcome’

В това видео виждаме как тотално различни хора по всички показатели дават искрените си мнения и впечатления при дегустация на уиски.

2. American Greetings ‘Dad Casting’

Всеки помни вирусния ефект на видеото за „Най-трудната работа на света” посветено на Деня на майката. Е… Денят на бащата заслужаваше също внимание и в това видео виждаме защо да си баща не е изобщо лесна задача и всички банални трудности, с които няма начина да не се сблъскаш.

3. McDonald’s ‘Gol!’

Макдоналдс трябваше да изкара своята реклама за Световното в Бразилия и го прави успешно. Идеята не е особено оригинална, но в крайна сметка футболът е за всеки и всеки може да го играе. Компилация от оригинални умения и трикове от хора в различни възрастови групи на моменти ни остават с отворена уста.

4. Beats by Dre ‘The Game Before the Game’

Пет минути слава за Beats by Dre (или вече Apple), в които някои от най-големите звезди във футбола, водени от Неймар, се приготвят за битката в Бразилия, опитвайки се да се концентрират и изолират от всичко. Какъв по-добър начин да се изключиш за света от тези слушалки?!


5. Banco de Chile ‘Comercial Mineros’

Навярно много от вас си спомнят за ужаса, в който бяха попаднали чилийски миньори. Същите мъже, измамили смъртта, сега участват във видео, което надъхва националния отбор да не се плаши от „групата на смъртта” на Световното в Бразилия.

 

6. LG Appliances ‘Too Fast’

Писнало ни е да гледаме реклами за фалшивото семейно щастие, вечна чистота и безпроблемен живот. LG усеща къде пазарът се изтърква и пусна серия реклами с цинични до сатира изповеди на различни жени.

 

7. Mankind ‘Violence Is Violence’

Знаехте ли, че мъжете са жертва в 40% от домашното насилие по света. Звучи ви странно. В това видео, виждаме един експеримент, в който двама актьори разиграват два сюжета, а скритите камери на пропускат нищо. Стереотипите на хората са плашещи. Винаги има гледни точки, но трябва да се признае едно – насилието е насилие, независимо от това към кого е насочено.

 

8. Coca-Cola ‘Building’

Щастие, щастие и отново щастие. Кока-Кола изглежда никога няма да изневери на основното си послание и този път ни го предоставя по изключително опростен, сантиментален и анимиран начин.

 

9. Adidas ‘The Dream’

Адидас няма намерение да спира и този път акцента върху пада върху Меси. Лош сън или пък хубав?

 

10. Apple iPad ‘Esa-Pekka’s Verse’

Apple обновява и прави своя iPad още по-добър и ефикасен за музикантите. Компанията се фокусира върху функцията на таблета да улесни създаването на музика и да помогне на потребителите да пътуват по света.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Деница Димитрова6 нови сериала, за които нямаме търпение през 202019.03.2020

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE