Културен бюлетин за „Ден на Варна“ 15 август

14.08.2013
Заедно в час

Фойерверки, регата, концерти, а накрая и един въртящ се дервиш очакват варненци на 15 август.

От Общината и тази година са подготвили разнообразна програма по повод Деня на Варна.
По традиция всичко ще започне в Катедралния храм „Свето Успение Богородично”, където ще се проведе тържествена архиерейска света литургия и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на града, а от 10ч. на площат „Свети Свети Кирил и Методии” ще бъде издигнат и флага на Варна.

DayofVarna

Всички любители на плаването могат да наблюдават първия етап “Texaco Havoline OFFSHORE RACE”  (Варна – Несебър)  на Тринадесетата международна регата от  11ч. на Морска гара „Варна”.

Програмата продължава с концерт под наслов „ Повече деца за Варна” с участието на Деси Добрева, Богдан Томов,  хор „Св.Йоан Златоуст“, детски вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“, балетна школа при Общински детски център. Мероприятието се организира от фондация „Искам бебе”, а събраните средства ще бъдат дарени на двойки от Варна с репродуктивни проблеми. Концертът ще започне от 18ч. на Раковината.

Тържественият концерт ще се проведе в Летния театър и ще започне в 20ч. в него ще вземат участие Мария Илиева, Орлин  Павлов, Любо Киров, Белослава, Живко Петров, Димитър Семов, Веселин Веселинов,  Росен Захариев, Ангел Дюлгеров, Елена Кокорска, Александър Славчев.

От 22ч. под Пантеона ще ни очакват  LA MIGRA и приятели, Деси Добрева, Христина Белева, Петър Миланов, Антоанела Петрова, Нейчо Петров Реджи, Нейко Бодуров, Тодор Казаков.
А в 23.45ч. нощното небе ще се орази от фойерверки ( не е съвсем като звездния дъжд, който се наблюдава през целия август, но ако си пожелаете нещо, може и да се сбъдне).

Нощта ще завърши с проекта „ДерВИШ(Ж) в себе си” с участието на Зия Азази – известен по цял свят с уникалните си представления на танцуващ  дервиш. Миналата година Зия Азази омагьоса публиката в Балчик с невероятния си танц, който е не само удивително красив, но и пренася зрителите в един съвсем различен свят. Кара ги да тръгнат на пътешествие…към себе си.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Емилия НайденоваСмела игра и синхрон на мюзикъла "Котките" в Държавна опера Варна07.04.2017

Още от Под Моста

Емилия НайденоваИнтервю с Ейлиш ни Гуивна, автор на „Литературен обяд и други разкази“Литература