Музика

Dreamville Records – малката империя на J. Cole

04.09.2019

През последните няколко години J. Cole тихо изгражда музикална династия. Първата индикация за тези му планове бе през 2014-та, когато със своя бизнес партньор и мениджър Ибрахим Хамад анонсираха лейбъла Dreamville Records. Същата година Dreamville издаде Revenge of the Dreamers I – съвместен хип-хоп албум с участието на Cole и първите артисти в лейбъла – Bas и Omen.

Няколко месеца по-късно компанията се увеличава с участието на Ari Lennox и рапърите Cozz и Lute. Тогава издават и Revenge of the Dreamers II. В 2019-та добавяме присъствието на J.I.D и рап дуото EarthGang, а Dreamville изглежда замисля цялостно музикално поглъщане, обединявайки под един покрив творци, създаващи музика, която дефинира поколението.

Lute by David Peters

Revenge of the Dreamers III е третата част от популярната поредица на лейбъла, която излезе през юли тази година. Албумът е записан за едва десет дена в Атланта, а в него се включват и много популярни имена, които подкрепят лейбъла – T.I ., Ludacris, Rick Ross, Mike Will Made It, Vince Staples и Masego.

Много от артистите, които са част от записите в Tree Sound Studios, ги описват като променящо живота преживяване. Представете си го като един студиен инкубатор, в който летят текстове, рими, бийтове и груув. Абсолютен творчески процес, в който не мислиш за за комерсиален продукт, конкуренция и хитове, а за сътрудничество и музика.

Bas by Chase Fade

Това е и първият път, в който всички осем артисти на лейбъла са събрани заедно. Това е и първият път, в който външни музиканти влизат в пространството на Dreamville. А такива колаборации са ключът към по-експериментална музика и обновяване на звученето за един артист.

Ролята на J. Cole като основател и изпълнителен директор на Dreamville Records играе важна роля за успеха на лейбъла. Той се грижи активно както за творческите процеси на своите артисти, така и за тяхното личностно и професионално развитие. Уроците, които научава от музикалната индустрия през годините – със сигурност рефлектират върху ръководенето на малката империя, която създава. J.Cole е известен със своя работохолизъм и изпипване на продукциите си. Основната му мисия е да прехвърли тези качества и към пробиващите артисти от лейбъла.

EarthGang by David Peters

За петте години от съществуването си Dreamville събира разнообразни по звучене артисти, но всички със сходна визия за развитие. Тази визия се проявява в множество колаборации, работа и връщане на хип-хоп-а и R&B музиката на върха на чартовете. Dreamville не е лейбъл с още един съвместен албум. Dreamville е преживяване.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от юли, които трябва да слушате13.08.2019

Още от Под Моста

Момчил РусевМузиката като отдушник: Twenty One Pilots и пътят им към успехаМузика