Шести сезон на „Игра на тронове” с най-дългия епизод досега

15.06.2016

13319945_10154273608488919_4668081305065161603_nДо края на този сезон на „Игра на тронове” остават още само три епизода, но това не бива да разочарова феновете. Шестият сезон на сериала ще приключи подобаващо с най-дългия епизод до момента – 69 минути. Девети епизод също се очертава да бъде един от най-дългите с продължителност от един час. Както обикновено, финалът на сезона обещава да ни изненада с нещо неподозирано и да ни остави тръпнещи в очакване цяла година за пореден път.

Освен че ще бъдат най-дългите досега, финалните епизоди на шести сезон на „Игра на тронове” имат и доста интересни наименования, които недвусмислено загатват ключови събития. „Битката на копелетата” е заглавието на деветия епизод и няма нужда да подсказваме, че става дума за сблъсъка между армиите на Рамзи Болтън и Джон Сноу. Така девети епизод изглежда ще продължи своята традиция да ни представя главозамайващи бойни действия. Заглавието на десети епизод пък е препратка към неиздадената още следваща част от поредицата „Песен за огън и лед” на Дж. Р. Р. Мартин – „Ветровете на зимата”.

Името, което стои зад финалните епизоди на шести сезон, ни кара да бъдем все по-сигурни в тяхното качество. За режисурата им е отговорен Мигел Сапочник – режисьорът на незабравимия осми епизод с битката в Хардхоум миналата година, когато се разрази първият голям сблъсък с Белите бродници. Опитът на Сапочник с режисурата на подобни битки предполага присъствието на нашите бели приятелчета и в самия финал на този сезон.

По-дългите финални епизоди повдигат въпроса за това дали в бъдеще по-малкият брой епизоди на сезон ще се компенсира с по-голямо времетраене. Да се надяваме, че ще се окаже точно така. Дотогава ни остава да очакваме с нетърпение последните два епизода от шести сезон на „Игра на тронове”, съответно на 19-ти и на 26-ти юни.

Автор на новината: Алексия Петрова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Алексия ПетроваШести сезон на ‘Game of Thrones’ – играта продължава, по-завладяваща отвсякога26.05.2016

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика