Гранта България брой 8 с представяне в „Перото“

22.05.2017

На 27 май от 11.30 до 13.30 в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представен най-новият брой на списание Гранта България 8: „Най-добрите млади американски романисти“.

Гранта Българяи
Снимка: Официална корица на брой 8

В НДК ще се състои задълбочен и интригуващ разговор с главния редактор на списание „Гранта“ – Манол Пейков. Участие ще вземат и други личности, които са част от редакторската колегия.

Премиерата на новата „Гранта“ ще съвпада с тази във Великобритания и САЩ. За първи път този специален брой ще бъде издаден на български език.

Световната марка ‘Granta Magazine’ публикува станалия вече култов специален брой с най-обещаващите млади романисти в САЩ веднъж на всеки десет години. До сега са публикувани три издания с тази тематика.

В списанието ще бъдат включени множество текстове и откъси от текстове на млади американски автори. Целта е да се поощри и разпространи тяхното творчесто. Броят страници и имената на авторите ще бъдат известени на премиерата на брой 8.

В момента „Гранта“ достига до нас благодарение на ИК „Жанет 45“. Не бива да забравяме да отдадем заслужената почит и на Светлозар Желев, който направи възможно излизането на списанието на българския пазар през 2012г.

„Granta е шпионка, през която да се наслаждаваме на най-доброто от съвременната литература. Защото Granta – това е платформа за увлекателно написаните произведения, които не правят компромис с високото качество. Но най-важното, Granta е гарант – гарант, че литературата все още може да изкушава, да ни пленява, разсмива или просто да ни кара да се чувстваме добре.“

Това споделя на своите читатели Дарин Тенев – преподавател по теория на литературата в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и част от екипа на „Гранта“.

Екипът на Под моста очаква събитието с нетърпение!

Заповядайте да се насладим заедно на литературната магия, събрана между две вълнуващи корици с оригинален дизайн!

Текст: Ивана Хиткова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Гонсало Тавареш
Ивана ХитковаГонсало Тавареш или "португалският Кафка" е в София през май20.05.2017

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика