High Maintenance

09.08.2013
Varna Buddies 2019 Summer Edition

maintenanceСлучвало ли ви се е да се напушите като салата и да ви се гледа нещо, но не какво да е, а нещо връзващо се с настроението на разтичащия се по дивана зарзават, който сте?

На мен ми се случи преди около два часа и случайно попаднах на засегнатото в този материал уеб сериалче, на име High Maintenance. Състои се – към момента – от девет епизода, в три цикъла по 3, с продължителност между 5 и 10 минути, всеки от които предава кратка историика с различни главни герои, свързани от общия си познайник – незнайния дилър на марули, изигран от симпатичен, млад, брадат, леко хипстър пичага.

Цялостната атмосфера на сериалчето е отпускаща, относително комична, но не изцяло комедийна, а изпълнението е в стил инди филм. По лежерен и реалистичен начин са предадени и до известна степен осмени тривиалните, и не чак толкова терзания в съвременния големо-градски лайфстайл, както и доста знакови образи на алтърнатив и стоунър* културите в днешни дни. Музикалното оформление се състои предимно от инди тракове, пасващи си прекрасно с останалите аспекти на сериала.

Както вече споменах, дотук са излезли девет епизода, като последният цикъл е отпреди три месеца, пуснат на знаковият 20ти април. Засега не е обявена дата за следващите, но излязлото дотук си заслужава да се изгледа, пък било то и не под въздействието на подпалена растителна маса. Сериалът може да гледате на видеото по-долу. 

Гарантирам, че ще се посмеете и разсеете за момент от собствените си ежедневни неволи.
Пък аз отивам да свия още една марулка за лека нощ.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Димитър Рахталиев„Чернобил“ е смразяващ кръвта шедьовър31.05.2019

Още от Под Моста

Момчил РусевКакво се случи в българската музика през юли?Музика