High Maintenance

09.08.2013

maintenanceСлучвало ли ви се е да се напушите като салата и да ви се гледа нещо, но не какво да е, а нещо връзващо се с настроението на разтичащия се по дивана зарзават, който сте?

На мен ми се случи преди около два часа и случайно попаднах на засегнатото в този материал уеб сериалче, на име High Maintenance. Състои се – към момента – от девет епизода, в три цикъла по 3, с продължителност между 5 и 10 минути, всеки от които предава кратка историика с различни главни герои, свързани от общия си познайник – незнайния дилър на марули, изигран от симпатичен, млад, брадат, леко хипстър пичага.

Цялостната атмосфера на сериалчето е отпускаща, относително комична, но не изцяло комедийна, а изпълнението е в стил инди филм. По лежерен и реалистичен начин са предадени и до известна степен осмени тривиалните, и не чак толкова терзания в съвременния големо-градски лайфстайл, както и доста знакови образи на алтърнатив и стоунър* културите в днешни дни. Музикалното оформление се състои предимно от инди тракове, пасващи си прекрасно с останалите аспекти на сериала.

Както вече споменах, дотук са излезли девет епизода, като последният цикъл е отпреди три месеца, пуснат на знаковият 20ти април. Засега не е обявена дата за следващите, но излязлото дотук си заслужава да се изгледа, пък било то и не под въздействието на подпалена растителна маса. Сериалът може да гледате на видеото по-долу. 

Гарантирам, че ще се посмеете и разсеете за момент от собствените си ежедневни неволи.
Пък аз отивам да свия още една марулка за лека нощ.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Деница Димитрова6 нови сериала, за които нямаме търпение през 202019.03.2020

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушатеМузика